Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Vrouwen betalen minder voor autoverzekering dan mannen

Er is een onderzoek uitgevoerd, waaruit is gebleken dat vrouwen minder premie voor de autoverzekering betalen dan mannen. Uit de informatie van de Telegraaf blijkt dat er voor het maken van de vergelijken naar 3.700 autoverzekeringen is gekeken. Dat er een hogere premie voor mannen in rekening wordt gebracht is op zich wel verwonderlijk als er gekeken wordt naar de schadevrije jaren.

Mannen hebben doorgaans meer schadevrije jaren opgebouwd en verzekeren zich in vergelijking met vrouwen minder uitgebreid. Toch wordt er gemiddeld gezien meer premie voor mannen in rekening gebracht bij het afsluiten van een autoverzekering dan bij vrouwen. Als er naar de allrisk autoverzekering wordt gekeken, bedraagt het verschil in premie tussen mannen en vrouwen gemiddeld 8 euro.

Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de premie van de autoverzekering. De auto zelf speelt daarbij een rol, maar ook de woonomgeving. In de Randstad bestaat er bijvoorbeeld meer risico op het te maken krijgen met een schadesituatie in vergelijking met een dorp in het noorden van het land. Daarnaast is er natuurlijk nog de leeftijd die een rol speelt, want het is bekend dat jongeren doorgaans meer premie voor de autoverzekering moeten betalen. Zo zijn er tal van factoren die invloed hebben op de kosten. Verder geldt nog dat er sprake is van verschillen tussen autoverzekeraars onderling. Daarom is het ook belangrijk om altijd voor het afsluiten van een autoverzekering te kijken naar de verschillen om de beste keuze te kunnen maken. De vergelijking kan op basis van de prijs en voorwaarden worden gemaakt.

 

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 07-09-2016

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact