Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Groene kaart van autoverzekering meenemen op vakantie

De zomervakantie staat praktisch al voor de deur en dat betekent dat er weer veel mensen op vakantie gaan. Wie met de auto op vakantie gaat naar het buitenland moet eraan denken om de groene kaart van de autoverzekering mee te nemen. Het is niet in alle landen verplicht om de groene kaart mee te nemen, maar er zijn wel meerdere redenen waarom het verstandig is om de groene kaart niet te vergeten.

De groene kaart van de autoverzekering wordt als een internationaal verzekeringsbewijs erkend en daarmee kan dus in het buitenland worden aangetoond dat de auto is verzekerd. Naast dat de kaart als een internationaal verzekeringsbewijs wordt gezien, staat er ook informatie op vermeld die handig kan zijn indien er zich een schadesituatie voordoet. Op de groene kaart staat onder meer vermeld in welke landen de autoverzekering een geldigheid heeft. Ook staan er belangrijke telefoonnummer op vermeld die gebeld kunnen worden indien er zich een schadesituatie als pech, ruitbreuk, ongeval of diefstal voordoet.

De verzekeraars verstrekken over het algemeen elke jaar een nieuwe groene kaart aan de verzekerden. Op de kaart staat dan ook een geldigheidsdatum vermeld. Het is altijd mogelijk om een nieuwe kaart aan te vragen bij de eigen verzekeraar indien de groene kaart geen geldigheid meer heeft of als deze bijvoorbeeld is kwijtgeraakt.

Bepaalde landen kennen een verplichting om ook voor een caravan een groene kaart te hebben, zoals onder meer in Spanje, Polen en Duitsland het geval is voor caravans met een gewicht boven de 750 kilogram. De groene kaart voor de caravan kan eveneens bij de eigen verzekeraar worden aangevraagd.

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 12-06-2013

Groene kaart autoverzekering meenemen tijdens autovakantie

De zomervakantie is aangebroken en vele mensen zijn inmiddels al vertrokken of gaan binnenkort op vakantie. De vakantiegangers die met de auto op vakantie gaan naar het buitenland doen er verstandig aan om de groene kaart van de autoverzekering mee te nemen. De groene kaart van de autoverzekering toont ook in het buitenland aan dat er sprake is van een verzekerde auto en dient dan ook als bewijs.

De groene kaart van de autoverzekering is niet alleen handig om als bewijs te dienen, maar ook handig om mee te nemen doordat er allerlei praktische informatie op staat vermeld. Als er zich een schadegeval voordoet dan staat op de groene kaart vermeld naar welk telefoonnummer er gebeld kan worden. Dat geldt ook in het geval van pech of als er sprake is van diefstal. Ook biedt de groene kaart informatie over de landen in Europa waar de autoverzekering geldig is.

Bij het rijden naar een verre bestemming in het buitenland wisselen de bestuurder en de bijrijder nog wel eens af. Het is echter wel van belang om vooraf goed op de hoogte te zijn van de bepalingen en voorwaarden van de autoverzekering indien er iemand anders achter het stuur zit dan de verzekerde zelf. Kijk deze informatie dus eerst goed na.

Wie met de caravan of vouwwagen op vakantie gaat, doet er bovendien verstandig aan om een aparte caravanverzekering af te sluiten. Ga in elk geval altijd goed voorbereid met de auto op vakantie naar het buitenland, zodat er onderweg of tijdens de vakantie er zich geen onaangename verrassingen voordoen.

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 17-07-2013

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact