Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Uniform icoon voor autoverzekeringen in 2016

Iedereen die wel eens het besluit heeft genomen om over te stappen van autoverzekering weet dat het aanbod enorm divers is en dat het ook lastig is om snel inzicht te krijgen in de dekking en de voorwaarden van de polis. Verzekeraars zijn bezig geweest met de ontwikkeling van een ingrijpende herziening aangaande de meest gangbare verzekeringen, zoals autoverzekering om consumenten meer duidelijkheid te verschaffen. Deze ontwikkelingen zijn aanleiding om per januari 2016 met een meer uniform systeem te komen, zodat consumenten in een oogopslag kunnen zien wat de dekking is.

De belangrijkste eigenschappen van de autoverzekering en ook van andere verzekeringen worden in de vorm van uniforme iconen vermeld. De uniforme iconen worden bestempeld als digitale verzekeringskaarten en daarmee komt de verzekeringsbranche aan de wens van consumenten tegemoet. Het is voor consumenten namelijk lastig om snel duidelijkheid te krijgen over de voorwaarden en uitsluitingen die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld een autoverzekering. Daar moet met de komst van een uniform icoon verandering in komen.

Er is recentelijk nog in opdracht van het Verbond van Verzekeraars een onderzoek uitgevoerd onder consumenten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat consumenten het meeste belang hechten aan duidelijke en begrijpelijke informatie over verzekeringen. Helder taalgebruik wordt door de consumenten ook sterk gewaardeerd, zoals eveneens uit het onderzoek is gebleken. De eerste verzekeringskaart is door de Consumentenbond in ontvangst genomen en deze bond heeft laten weten het een belangrijke vernieuwing te vinden. Met ingang van 2016 worden de verzekeringskaarten onder meer voor autoverzekering verplicht ingevoerd.

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 16-12-2015

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact