Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Gevaren autoverzekering niet op eigen naam

Het niet op de eigen naam zetten van een autoverzekering lijkt in een aantal gevallen een interessante optie. Wanneer je nog jong bent kost de verzekering over het algemeen relatief veel, aangezien autoverzekeraars een relatief groot risico af dienen te dekken.

Het lijkt dan aantrekkelijk om de autoverzekering op naam van je ouders te zetten, aangezien zij waarschijnlijk al een flinke no-claim korting hebben opgebouwd. Houdt er echter rekening mee dat hier een aantal gevaren aan kleven, waar je gemakkelijk mee te maken kunt krijgen.

Geen schadevrije jaren opbouwen
Wanneer je de autoverzekering op naam van je ouders zet zal je allereerst geen schadevrije jaren opbouwen, waardoor je als het ware geen steek vooruit komt. Waarom hebben je ouders op dit moment een goedkope autoverzekering? Zij zijn waarschijnlijk jong begonnen met rijden, hebben zich destijds goed verzekerd en hebben al die tijd zonder schade gereden. Wanneer jij op naam van je ouders gaat rijden bouwen zij alleen maar meer schadevrije jaren op en stel je het moment waarop je de hoge premie gaat betalen alleen maar verder uit. Bovendien zal je minder snel zelf aan een goedkope autoverzekering toekomen.

Geen uitkering bij ongeval
Een veel groter gevaar heeft betrekking op de uitkering van een verzekeraar, wanneer je een ongeval veroorzaakt. Als je af en toe een keer rijdt in de auto van je ouders is dit geen probleem, maar wanneer jij de meest gebruikende bestuurder bent zal de verzekeraar dat proberen te bewijzen. Indien de verzekeraar erin slaagt om dit aan te tonen of aannemelijk te maken is de verzekeraar niet langer verplicht om de schade te vergoeden. Je hebt dan dus niets aan je autoverzekering, waardoor je in het geval van een ongeluk zelf gemakkelijk in de financiële problemen kunt komen.

Niet langer geaccepteerd bij verzekeraar
Daarnaast loop je het risico dat een verzekeraar je zal royeren, wanneer je besluit de autoverzekering op naam van je ouders af te sluiten. Een verzekeraar dekt een belangrijk risico af en berekent de premie op basis van de persoon die de auto het meest zal rijden. Wanneer je hier niet eerlijk over bent pleeg je in principe fraude en zal de verzekeraar stappen ondernemen zodra dit uitkomt. Nadat je bij een autoverzekering geroyeerd bent zal het niet meevallen om een andere verzekering af te sluiten, zonder dat je een flink hogere premie dient te gaan betalen.

Speciale autoverzekering jongeren
Het is verstandig om de speciale autoverzekering voor jongeren af te sluiten en er op die manier voor te zorgen dat de meest regelmatige gebruiker van de auto deze ook verzekerd. Diverse verzekeringsmaatschappijen bieden verzekeringen aan, die speciaal op jongeren gericht zijn. Vaak ligt de premie net iets lager dan bij de overige verzekeraars, al is het natuurlijk altijd verstandig om de premies goed met elkaar te vergelijken.

Tip: Koop je een auto van 10 jaar of ouder? Kies dan alleen voor een WA-verzekering. Je betaalt relatief weinig premie en de dekking past goed bij de waarde van je auto. Bovendien bouw je binnen je autoverzekering snel schadevrije jaren op, om vervolgens korting te krijgen op je premie.

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact