Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

No Claim beschermer

Het begrip no-claim of de term no-claim beschermer heeft betrekking op de autoverzekeringen. Er zijn meerdere verzekeringsmaatschappijen, waar consumenten de mogelijkheid krijgen om de no-claim mee te verzekeren. Er moet daarvoor overigens wel extra premie betaald worden. Het heeft echter ook een voordeel, want met de no-claim beschermer heeft geclaimde schade bij de eerste keer in het jaar geen gevolgen voor de no-claim korting. De premie zal dus niet stijgen.

Aegon

Veel schadevrije jaren en autoverzekering
No Claim korting autoverzekeringDe keuze voor een no-claim autoverzekering is vooral aantrekkelijk als de bestuurder veel schadevrije jaren heeft opgebouwd. Er wordt dan namelijk geprofiteerd van een soort van beloning in de vorm van een korting op de premie.

De korting voor schadevrije jaren kan wel oplopen tot zeventig procent.

Schade kan op elk willekeurig moment ontstaan door eigen toedoen of door het handelen van een derde. Heeft de ander schuld, dan wordt de schade via de verzekeraar van die persoon vergoed. Maar mocht de schade niet op een ander verhaald kunnen worden, dan is er sprake van een andere situatie. Dat is namelijk van invloed op de bonuskorting. Er kan maximaal een schade per jaar worden geclaimd met de no-claim autoverzekering zonder dat de premie zal wijzigen. De korting blijft dan behouden. Wees daarom niet te snel met schade claimen, want een krasje op de auto is wat anders dan een deuk in het portier.

Voordeel of niet?
Het is altijd verstandig om naar de dekking en voorwaarden van de autoverzekering te kijken. Kijk maar eens of de premie bij een no-claim dekking veel hoger uitvalt dan die van een verzekering zonder deze dekking. Overweeg of een hoge premie de moeite waard is om voor no-claim te kiezen en vergelijk de mogelijkheden bij verschillende verzekeraars.

Bedenk wel dat u schade vrije jaren verliest bij een schade geval, zolang u bij dezelfde verzekeraar blijft zult u in dezelfde bonus/malus trap blijven totdat u weer uw schade vrije jaren hebt opgebouwd.

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact