Vergelijken

Nationale Nederlanden autoverzekering

 • Onze score:
Vanaf: €30.01/pm
Bereken direct uw premie
 • Michael van SlotenGeschreven door Michael van Sloten
 •   Laatst aangepast 06-03-2024
 •   Gemiddelde leestijd: 7 minuten.

Op zoek naar een nieuwe autoverzekering van Nationale-Nederlanden? Bij Nationale-Nederlanden kun je kiezen uit drie verschillende verzekeringspakketten, namelijk de WA, WA Plus en de WA All risk. Ook kun je nog kiezen voor extra modules. Jij kiest de autoverzekering die bij je past.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden biedt je verschillende producten op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankactiviteiten. De financiële dienstverlener heeft al meer dan 175 jaar ervaring in het helpen van mensen om te zorgen voor wat zij écht belangrijk vinden. Nationale-Nederlanden is een onderdeel van NN Group. NN Group is actief in 11 landen.

Altijd goed verzekerd op weg met de Nationale-Nederlanden autoverzekering

Nationale-Nederlanden is het bekendste verzekeringsmerk van Nederland. Al jarenlang beweegt de verzekeraar mee met de wensen en eisen van haar klanten. En dat heeft een positief effect. Met ruim 6 miljoen particuliere en zakelijke klanten en een hoge ranking op zeker.com, weet je zeker dat je goed zit.

Voordelen van de Nationale-Nederlanden autoverzekering

Er zijn tal van voordelen verbonden aan de Nationale-Nederlanden autoverzekering, namelijk:

 • 24/7 hulp in binnen- en buitenland
 • Tot 80% no-claimkorting
 • 10% voordeel bij meerdere Autoverzekeringen voor jou, je inwonende partner en je inwonende kinderen
 • 2,5% korting op je premie bij een werkende dashcam in je auto
 • Ook als senior kun je via Nationale-Nederlanden gewoon een Autoverzekering afsluiten. Zonder aangepaste voorwaarden
 • Ontevreden over schade-afhandeling? Nationale-Nederlanden geeft 4 x maandpremie terug
 • Garantie nieuwe auto of tweedehands auto bij een WA Plus of All risk
 • Eigen risico van € 0,- tot € 1200,-

De verschillende soorten dekking bij schade

Bij Nationale-Nederlanden kun je kiezen uit drie verschillende dekkingsopties voor je autoverzekering: de wettelijk verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), WA Plus en WA All risk. Zo bepaal je zelf welke dekking het beste past bij jou en je auto. Ook kun je de autoverzekering uitbreiden met de modules: schade inzittenden, rechtsbijstand en pechhulp.

Overzicht dekkingsopties Nationale-Nederlanden Autoverzekering:

Soort schade / Soort dekking WA dekking WA plus WA Casco (All risk)
Schade aan anderen Ja Ja Ja
Diefstal Nee Ja Ja
Brand Nee Ja Ja
Storm Nee Ja Ja
Aanrijding met dieren Nee Ja Ja
Ruitschade Nee Ja Ja
Inbraak Nee Ja Ja
Vermissing Nee Nee Ja
Vandalisme Nee Nee Ja
Te water raken Nee Nee Ja
Schade eigen door door eigen schuuld Nee Nee Ja

WA autoverzekering Nationale-Nederlanden

Iedereen met een motorrijtuig in Nederland is verplicht om een WA oftewel een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Deze verzekering dekt de schade aan de auto en de spullen van anderen en de kosten aan letsel aan personen na een auto-ongeluk. Deze verzekering is een goede optie voor auto’s die ouder zijn dan 12 jaar.

Let op: een WA-verzekering is niet hetzelfde als een aansprakelijkheidsverzekering. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je niet verzekerd bent voor de schade die je met een auto veroorzaakt.

WA Plus autoverzekering Nationale-Nederlanden

Met de WA Plus autoverzekering heb je een uitgebreidere bescherming voor jouw auto. Niet alleen door diefstal of inbraak, maar ook bij schade veroorzaakt door storm, hagel, brand of een dier.

Deze autoverzekering wordt ook wel eens Beperkt Casco Autoverzekering of WA Extra Autoverzekering genoemd. Vaak kiest men deze dekking bij auto’s van 7 tot 12 jaar.

WA All risk autoverzekering Nationale-Nederlanden

Als je op zoek bent naar de meest uitgebreide autoverzekering dan is een WA All Risk verzekering iets voor jou. Bij deze verzekering heb je de best mogelijke dekking en ben je ook verzekerd tegen schade veroorzaakt door storm, hagel, brand of een dier. En voor schade door aanrijding die je zelf hebt veroorzaakt en vandalisme.

Andere verzekeraars noemen de WA All risk verzekering ook wel Volledig Casco.

Aanvullende modules bij de autoverzekering van Nationale-Nederlanden

Je kunt je autoverzekering uitbreiden met verschillende aanvullende dekkingen namelijk:

Schade inzittenden: bij een ongeluk kan er letselschade ontstaan bij de inzittenden van de auto en bij de spullen van de inzittenden. Je bent verzekerd tot 100.000 per gebeurtenis ongeacht of het jouw schuld is of niet.

Rechtsbijstand: een conflict in het verkeer? Of onenigheid bij de aankoop, onderhoud of reparatie van de auto? Dit zijn situaties waarbij een rechtsbijstand goed van pas kan komen. De aanvullende module Rechtsbijstand biedt juridische bijstand.

Pechhulp: de naam van de module spreekt voor zich. Heb je pech onderweg en kun je niet verder rijden? Dan helpt de Pechhulp je verder. Zij kunnen een noodreparatie uitvoeren zodat je veilig weer verder kunt rijden. Of je auto en de passagiers worden naar de dichtstbijzijnde garage gebracht. Ook heb je recht op een vervangende auto. Je kunt kiezen voor pechhulp in Nederland of Europa.

Korting door hoger eigen risico

Wanneer je besluit om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico, dan kun je extra besparen op je premie. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager je premie. Houdt er wel rekening mee dat je dit bedrag dus betaalt als je wel schade hebt. Je hebt de keuze uit een vrijwillig eigen risico van € 0,-, € 150, € 300, € 600 of € 1.200.

No claim korting

Bij Nationale-Nederlanden kan je no-claim korting krijgen tot wel 80%. Door elk jaar dat je geen schade claimt tijdens de looptijd van je autoverzekering, bouw je schadevrije jaren op. Deze schadevrije jaren zorgen voor de no claim korting op je premie, tot een maximum van 80% bij meer dan 20 schadevrije jaren.

Schadeherstel door Schadegarant

Net als veel verzekeraars werkt Nationale-Nederlanden samen met een schadeherstelnetwerk. Het netwerk waarmee deze verzekeraar samenwerkt is Schadegarant.

Het voordeel hiervan is dat je minder eigen risico betaalt. Als je glasschade hebt, dan kun je deze laten repareren via Glasgarant, en betaal je zelfs helemaal geen eigen risico. Bij overige schades betaal je alleen het eigen risico dat je hebt gekozen.

Een ander voordeel is dat Nationale-Nederlanden direct afrekent met de herstellen, zodat jij het voorschieten niet hoeft te regelen. Ook heb je 4 jaar garantie op de reparatie.

Wil je je auto laten repareren door een andere garage? Dan betaal je bij het herstellen van je ruit € 150 eigen risico. En bij andere schades of het vervangen van je ruit € 400. Dit bedrag komt boven op het eigen risico dat je zelf hebt gekozen.

Nationale Nederlanden autoverzekering

Schadevrije jaren Nationale-Nederlanden

Net als bij elke andere autoverzekering ontvang je bij elk jaar dat je geen schade claimt een schadevrij jaar. Elk jaar geeft je een ander percentage korting op de premie van je verzekering. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger de korting is. Je krijgt alleen korting op de Autoverzekering WA, WA Plus en WA All Risk. Niet op de aanvullende modules.

Als je een verzekering afsluit bij Nationale-Nederlanden dan vragen zij het aantal jaren dat je zonder schade hebt gekregen op bij een algemene database (Roy-data).

Check altijd even of deze gegevens kloppen. Klopt het niet? Neem dan contact op met je oude verzekeraar.

Aantal schade - vrije jaren Kortings-percentage Geen schade in een jaar Bij 1 schadein een jaar Bij 2 schades in een jaar Bij 3 schades in een jaar
>=20 80.0% plus 1 10 5 0
19 79.5% 20 10 5 0
18 79.0% 19 10 5 0
17 78.5% 18 10 5 0
16 78.0% 17 10 5 0
15 77.0% 16 10 5 0
14 76.0% 15 9 4 -1
13 75.5% 14 8 3 -2
12 74.5% 13 7 2 -3
11 74.0% 12 6 1 -4
10 73.0% 11 5 0 -5
9 72.0% 10 4 -1 -5
8 70.5% 9 3 -2 -5
7 69.0% 8 2 -3 -5
6 68.0% 7 1 -4 -5
5 66.0% 6 0 -5 -5
4 63.5% 5 -1 -5 -5
3 61.0% 4 -2 -5 -5
2 58.0% 3 -3 -5 -5
1 54.0% 2 -4 -5 -5
0 47.0% 1 -5 -5 -5
-1 41.0% 0 -5 -5 -5
-2 31.0% -1 -5 -5 -5
-3 20.0% -2 -5 -5 -5
-4 5.0% -3 -5 -5 -5
-5 0.0% -4 -5 -5 -5

Bij Nationale-Nederlanden begin je met een korting van 47%. Elk jaar ga je een trede omhoog. Vanaf 20 jaar heb je de maximale korting van maar liefst 80%. Bij Nationale-Nederlanden krijg je dan ook meer korting dan bij een aantal andere verzekeraars.

Start met het verzekeren van je auto

 • Vanaf €30.01 per maand!
 • Zonder tussenpersoon
 • Direct af te sluiten

Meerdere autos verzekeren

Wil je een tweede, derde, of vierde auto verzekeren bij Nationale-Nederlanden? Dat kan. Je ontvangt 10% korting op de premie van de extra auto’s die je verzekert. En dat geldt niet alleen voor je eigen auto, maar ook de auto’s van je inwonende partner of inwonende kinderen.

Ervaringen

De autoverzekering van Nationale-Nederlanden wordt hoog gewaardeerd. Op zeker.com heeft de autoverzekering maar liefst een 8,6. Dit is bovengemiddeld en laat zien dat de verzekeraar haar betrouwbare naam waar maakt.

Voorwaarden Nationale-Nederlanden

Let op! De meest actuele voorwaarden van de Nationale-Nederlanden autoverzekering vind je altijd op de website van NN. Lees deze zorgvuldig door voordat je autoverzekering gaat afsluiten.

Laatst aangepast op 06-03-2024 - Gepubliceerd op 15-06-2018

Autoverzekeringen vergelijken

FBTO autoverzekering
Premie v.a.* €17.59
1
Centraal Beheer autoverzekering
Premie v.a.* €20.38
2
Unive autoverzekering
Premie v.a.* €17.36
3
Allianz Direct autoverzekering
Premie v.a.* €20.98
4
InShared autoverzekering
Premie v.a.* €20.76
5

* Berekend voor WA met prijzen van Juni 2024 - VW Polo uit 2012, Postcode 8932DP, Geboren 01-01-1980, 10.000KM per jaar en met 10 schadevrije jaren.

Alle verzekeraars