Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Gemakkelijker overstappen autoverzekering in 2016

Er gaan een aantal zaken veranderen in 2016 die betrekking hebben op de autoverzekering, zoals een gelijk bonus/malussysteem dat door verzekeraars gehanteerd gaat worden. Het wordt daardoor nog gemakkelijker om over te stappen van autoverzekeraar. Dat is overigens altijd al redelijk simpel geweest, want het is een kwestie van vergelijken om bij de beste polis uit te komen en dat kan op jaarlijkse basis gedaan worden.

De kans is aanwezig dat er niet alleen een wijziging wordt doorgevoerd ten aanzien van het bonus/malussysteem, maar dat er ook sprake zal zijn van een stijging van de premie van de autoverzekering. Consumenten in Nederland zijn gevoelig voor stijgende premies van autoverzekeringen en de kans bestaat dan ook dat dit eveneens een reden zal zijn om uit te kijken naar een meer goedkopere manier om de auto te verzekeren. Uiteraard daalt de premie als de verzekerde een hoge positie bekleed op de bonus/malus ladder en dat is weer een groot voordeel.

Zoals eerder al in het nieuws is geweest, geldt dat met ingang van 1 januari 2016 de verzekeraars op eenzelfde manier de schadevrije jaren dienen te berekenen. Bij een schadeclaim zal de verzekerde op de ladder vijf treden dalen. Verder geldt dat verzekeraars met ingang van volgend jaar ook op eenzelfde manier rekening moeten houden met een maximaal aantal van 99 schade vrije jaren. Door deze wijziging kunnen verzekerden met behoud van het aantal schadevrije jaren zonder problemen overstappen naar een andere verzekeraar, want die zal op dezelfde manier rekening moeten houden met het bonus/malussysteem.

 


Geschreven voor Auto-Verzkering.net op 14-10-2015

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact