Vergelijken

Waarom zouden vrouwen minder schade veroorzaken?

  • Laatst aangepast 30-03-2014
  • Gepubliceerd 30-03-2014
  • Gemiddelde leestijd: 2 minuut.

Jawel, onze eerste blog gaat over het eeuwenoude geruzie tussen mannen en vrouwen! Het onderwerp is, wie rijdt er beter.... De vrouwen zeggen dat dat de vrouwen zijn en de mannen uiteraard dat het de mannen zijn. Diverse uitspraken kwamen er aan te pas zoals 'Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur'. In deze blog een luchtige blik op het echte verschil, of is dat er niet?

Onderzoek verteld ons dat mannen van nature een betere aanleg hebben voor het autorijden dan vrouwen. Dit betekend dus ook dat mannen sneller en vaker risicos nemen, als het dus mis gaat is het goed mis! Vrouwen zijn daarintegen terughoudender in het verkeer en zullen meer te maken hebben met kleine 'oeps' momentjes, zoals een deukje tijdens het inparkeren of het raken van de stoep bij een iets te korte bocht.

Mannen hebben meer last van hormonen achter het stuur, testosteron. Ze denken meer te kunnen drinken voordat ze gaan rijden, rijden sneller, dragen minder vaak de gordel en halen riskante manoeuvres uit. Vrouwen hebben dit niet, dus hebben deze problemen niet. Vrouwen hebben juist het voordeel van oestrogeen welke verantwoordelijk is voor het rustigere gedrag, lange concentratie en het aan de regels houden.

Dus, kort samengevat, vrouwen rijden dus inderdaad beter dan mannen. Vrouwen lijken soms wat onzeker in het verkeer, maken klunzige foutjes maar zorgen uiteindelijk voor minder schade. Mannen kunnen jarenlang zonder schade rondrijden maar dan ineens een gigantische aanrijding veroorzaken, dit zal bij vrouwen minder gebeuren. Sommige autoverzekeringen spelen hier handig op in, bijvoorbeeld Zij rijdt beter. In hoeverre dit discriminerend is naar de autorijdende mannen is eigenlijk nooit aangevochten, ik zelf vond dit nogal raar omdat je iemand uitsluit op basis van geslacht.

Dus vrouwen, doe uw voordeel en zoek naar een autoverzekering welke een lagere premie kan bieden. En voor de mannen, tja, jullie zullen het vast als onzin bestempelen ;-)