Alleen de allerbeste verzekeraars voor u!

Autoverzekeringen top 3

Alle verzekeraars

Hoe meld ik schade bij mijn autoverzekering?

Het kan iedereen overkomen: een aanrijding, een beschadigde auto zonder dader, een overval, een ongeluk en ga zo maar door. Soms bent u de schade veroorzakende partij, soms moet u de schade zelf ondergaan. Hoe dan ook: schade is al vervelend genoeg, maar gelukkig bent u er vaak voor verzekerd. U hoeft niet zelf de schade te melden, want daar is uw verzekeringsadviseur voor. Neem contact met hem of haar op en het wordt volledig voor u afgehandeld.

Vergeet u niet direct aangifte te doen bij de plaatselijke politie als u schade heeft opgelopen door diefstal, inbraak of verlies? Dit is ook nodig in het buitenland. Indien dit op dat moment onmogelijk is, doe het dan bij de beheerder van uw verblijf of bij eventueel aanwezige reisleiding. Uw verzekeringsadviseur heeft het bewijs van aangifte nodig voor de correcte afhandeling van de procedure. Zo heeft u er zelf geen omkijken meer naar. Het kan ook op andere manieren, waar u nu meer over leest.

Schadeformulier opmaken

Wilt u toch liever zelf schade melden? Dan kunt u met de inloggegevens van uw verzekeraar online uw schade melden. Indien u deze gegevens niet bij de hand heeft, zijn er ook schadeformulieren te downloaden die u vervolgens kunt invullen. U kunt er ook een zelf opmaken. Wat moet er dan in komen te staan?
Schadeformulier
- De identiteit van de getuigen
- De verzekeringsgegevens van de tegenpartij
- De exacte locatie van de schade
- Hoe de schade is ontstaan
- Een handtekening

Mobielschademelden.nl

Met de digitalisering van de samenleving, mag de mogelijkheid om mobiel schade te melden natuurlijk niet ontbreken. Het initiatief is ontstaan dankzij de gemeenschappelijke verzekeraars. Zij pogen zo een schademelding gemakkelijker te laten verlopen voor de klant. Of het nu gaat om de veroorzaker van de schade of het slachtoffer van de schade, vaak zitten beide partijen met dezelfde vragen. Middels mobielschademelden.nl kan hier op een eenvoudige en centrale manier antwoord op worden gegeven. Heeft u een melding via mobiel schademelden gedaan? Dan is een Europees schade-aangifteformulier niet meer nodig. U heeft uw schade al binnen tien minuten gemeld. De voordelen?

- U hoeft geen formulieren meer in te vullen en op te sturen
- U handelt het direct af met de leasemaatschappij en de verzekeraar
- U ontvangt een elektronische handtekening voor een unieke sms-code

Het liefst meldt u deze schade zo snel mogelijk, maar denk wel aan uw eigen veiligheid. Heeft u blikschade opgelopen? Voorkom dan hinder en ga naar een veilige plek. Is het mogelijk om foto's te maken, doe dit dan.

Heeft u nog nooit schade gehad, maar wilt u toch graag een keer een proefmelding doen om optimaal voorbereid te zijn? Dan kan dit op de website. Als het niet mogelijk is om naar een veilige plek te rijden met uw auto, doe dan uw knipperlichten aan en zet de gevarendriehoek neer. Denk er tot slot aan altijd rustig en vriendelijk te blijven als het komt tot interactie met de andere partij om samen tot een zo goed mogelijke oplossing te komen.

Copyright - 2014 2017 Auto-verzekering.net Alle rechten voorbehouden
Veelgestelde vragen | Disclaimer | Contact