Vergelijken

Autoverzekering duurder voor jongeren en ouderen

  • Gepubliceerd op 31-07-2012

Dat jonge bestuurders vaak meer geld kwijt zijn aan de premie voor de autoverzekering is bij de meesten wel bekend. Maar het blijkt dat ook ouderen in vergelijking met bestuurders van middelbare leeftijd meer geld voor de verzekeringspremie moeten betalen. Dat is gebleken uit een onderzoek van een verzekeringssite. Het Assurantiemagazine heeft zelfs op basis van de cijfers geconcludeerd, dat het verschil van de premies voor jonge bestuurders wel kan oplopen tot een bedrag van 1.800 euro.

Overigens zijn er wel verschillen in de hoogte van de premie voor jongeren en ouderen op te merken bij de verzekeraars. Het is dus voor jongeren en ouderen aan te raden om de tijd te nemen voor het vergelijken van de premies voor de autoverzekering bij meerdere verzekeraars. Dat geldt ook ten aanzien van het eigen risico. Voor jongeren geldt bij een aantal verzekeraars vaak een extra hoger eigen risico.

Het blijkt dat oudere bestuurders moeite kunnen ondervinden met het afsluiten van een autoverzekering. Uit hetzelfde onderzoek is namelijk gebleken, dat maar liefst veertig procent van de verzekeringsmaatschappijen geen bestuurders accepteert met een leeftijd van 64 jaar of ouder. Indien de oudere bestuurder wel geaccepteerd wordt door de verzekeraar, dan wordt er vaak een premietoeslag in rekening gebracht. Dat komt voor bij 56 procent van de verzekeraars. De verzekeringsmaatschappijen menen blijkbaar, dat zowel jongeren als ouderen een groter risico vormen in het verkeer en dus meer schade kunnen veroorzaken in verhouding tot de bestuurders van middelbare leeftijd. Vergelijken van de premie is voor deze groepen dus echt de aangewezen weg om toch voordelig een autoverzekering te kunnen afsluiten.