Vergelijken

Service en goede voorwaarden bij autoverzekering krijgen hoge waardering

  • Gepubliceerd op 15-08-2012

Uit een analyse van veertienduizend reviews van bezoekers van een vergelijkingssite voor verzekeringen zijn opvallende uitkomsten naar voren gekomen. Zo blijkt dat autobezitters een grote waardering hebben en belang hechten aan service en goede voorwaarden bij een autoverzekering. Naast de geboden service en goede voorwaarden van de verzekeraar wordt er ook waarde gehecht aan een uitstekende prijs- en kwaliteitsverhouding.

Opvallend is dat twee online verzekeraars voor onder meer autoverzekeringen in de top vijf terecht zijn gekomen op basis van de prijs- en kwaliteitsverhouding. Dat betreft namelijk de verzekeraar Allsecur en de verzekeraar Zelf.nl. Beide verzekeraars bieden de consumenten de gelegenheden om online een autoverzekering of ander verzekeringsproduct aan te schaffen. Overigens zijn niet alle grote verzekeringsmaatschappijen in het onderzoek en analyse meegenomen. Dat komt omdat er reviews zijn gebruikt voor de analyse en niet alle grote verzekeraars voldoende reviews hebben gekregen om een goede beoordeling te kunnen maken.

Met betrekking tot de service en goede voorwaarden bij een autoverzekering geldt dat klanten vooral waarde hechten aan specifieke poliswaarden. Het gaat bijvoorbeeld om voorwaarden, zoals een gelijkwaardige auto in het geval van een total loss schade. Ook de mogelijkheid om direct vervangend vervoer te krijgen bij schade spreekt de consumenten aan. Verder wordt een hoge korting bij schadevrije jaren uiteraard op prijs gesteld. Op het vlak van de service wordt een snelle afhandeling van schade gewaardeerd net als de mogelijkheid om bijvoorbeeld online wijzigingen door te geven. De service en goede voorwaarden zijn uiteraard belangrijk, maar bij het vergelijken van autoverzekeringen wordt vooral de voorkeur gegeven aan het kijken naar de premie.