Vergelijken

Besparen op autoverzekering

  • Gepubliceerd op 12-09-2012

Onlangs is er een verzekeringsspreekuur gehouden door een bekende Nederlandse krant in samenwerking met een tweetal sites over geld en verzekeringen. Daaruit is naar voren gekomen dat de consumenten vooral graag wilden weten wat de mogelijkheden zijn om te besparen op de autoverzekering.

Besparen op de autoverzekering is in principe vrij simpel, want het is gewoon een kwestie van het vergelijken van de premies en de dekkingen van de polis bij meerdere verzekeraars. Maar het is niet zonder meer op elk moment mogelijk om de bestaande autoverzekering op te zeggen en over te stappen naar een goedkopere verzekeraar. Bij de meeste autoverzekeringen wordt er een overeenkomst aangegaan voor een haar. In dat jaar is het niet altijd mogelijk om de autoverzekering op te zeggen en over te stappen om goedkoper uit te zijn. Na het eerste jaar volgt een automatische verlenging, maar dan heeft de verzekerde wel elke dag de mogelijkheid om de polis door opzegging te beëindigen, waarbij er wel rekening gehouden moet worden met een opzegtermijn van een maand. Dit is zo onder de leden van het Verbond van Verzekeraars met elkaar overeen gekomen.

De verzekerde heeft verder altijd het recht om over te stappen naar een goedkope autoverzekering als de huidige verzekeraar wijzigingen in de premie of in de voorwaarden doorvoert. Er zijn dus meerdere mogelijkheden om te besparen op de autoverzekering als de verzekerde het recht heeft om over te stappen. Vergelijk echt goed de polissen om bij de goedkoopste autoverzekering uit te komen en op langere termijn financieel voordeel te behalen.