Vergelijken

Verzekeraars verhogen premie autoverzekering

  • Gepubliceerd op 26-09-2012

Er zijn meerdere verzekeraars, die binnenkort de premie voor de autoverzekering verhogen. Klanten kunnen volgende maand al geconfronteerd worden met een wijziging in de premie die hoger uitvalt. Een van de verzekeraars, die de premie zal verhogen is Delta Lloyd. Ook Reaal heeft inmiddels laten weten dat er een premiestijging zal komen voor een deel van de autoverzekeringen. Er is volgens de verzekeraars een noodzaak om hogere premies in rekening te brengen, omdat er sprake is van een stijging van schadelasten.

Bij de verzekeraar Delta Lloyd zijn de schadekosten in 2011 met een kwart gestegen. Dat komt mede door de toename van schademeldingen op het gebied van diefstallen, stormschade en letselschade. De klanten van deze verzekeraar kunnen op een premieverhoging rekenen per 1 oktober 2012. Overigens hebben nieuwe klanten met ingang van 6 september alvast de rekening van de extra schadekosten van vorig jaar gepresenteerd gekregen. Voor hen is de premie namelijk al verhoogd. De WA verzekering zal met gemiddeld 8,5 procent het meeste stijgen en wordt gevolgd door een premiestijging van gemiddeld 6,2 procent voor de beperkt casco dekking. De volledige cascodekking stijgt met 3,6 procent.

De verzekeringsmaatschappij Reaal zag zich ook geconfronteerd met een kostenstijging en zal een gemiddelde premiestijging doorvoeren van 6,6 procent. Op het moment dat een verzekeraar een wijziging aanbrengt in de premie, heeft de verzekerde de mogelijkheid om op de polis op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeraar. Klanten van beide verzekeraars doen er dus goed aan om te kijken of er elders goedkopere mogelijkheden zijn om een autoverzekering af te sluiten.