Vergelijken

Autoverzekering met pakketkorting kan duurder uitvallen

  • Gepubliceerd op 10-10-2012

Een autoverzekering in combinatie met andere verzekeringen afsluiten bij dezelfde verzekeraar, kan leiden tot een pakketkorting. De pakketkorting lijkt daarbij aantrekkelijk, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het afsluiten van een autoverzekeringen met andere verzekeringen daardoor niet altijd voordeliger hoeft te zijn. Het kan zelfs duurder uitvallen in vergelijking met het afsluiten van een autopolis bij bijvoorbeeld een andere verzekeraar.

Indien een consument meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij afsluit, dan kan dat beloond worden met een pakketkorting. De pakketkorting op de verschillende verzekeringen kan daarbij wel oplopen tot tien procent. Aan de andere kant heeft de consument de mogelijkheid om de pakketkorting te laten wat het is en op zoek te gaan naar de meest voordelige verzekering. In dat geval kan dat een besparing opleveren van wel 42 procent. Er moet dan wel een vergelijking worden gemaakt van de meest voordelige autoverzekeringen en andere verzekeringspolissen bij verschillende verzekeraars. De consument kan natuurlijk voor het gemak kiezen en alle polissen bij één verzekeraar onder dak brengen, maar dat kan dus wel betekenen dat de totale kosten hoger komen te liggen.

Overigens heeft de Consumenten bond eerder al laten weten, dat het voor het afsluiten van een autoverzekering belangrijk is om naar de prijs van een losse polis te kijken en dat af te zetten tegen de polissen, waarop een pakketkorting van toepassing is. De kosten kunnen namelijk flink uiteenlopen en daarom wordt altijd het advies verstrekt om eerst gedegen onderzoek te doen en dan pas een definitieve keuze te maken voor de auto verzekeren.