Vergelijken

Consumenten kunnen 121 euro besparen op autoverzekering

  • Gepubliceerd op 24-10-2012

De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft een onderzoek gedaan naar waar huishoudens op kunnen besparen door bij andere bedrijven te gaan shoppen. Daaruit is onder meer naar voren gekomen dat consumenten een gemiddeld bedrag van 121 euro zouden kunnen besparen op de autoverzekering. Het kan voor autobezitters dus zeer voordelig zijn om uit te kijken naar een andere verzekeraar om daar een autoverzekering af te sluiten.

Het NMa heeft niet alleen de mogelijke besparing op autoverzekeringen onderzocht, maar ook andere financiële producten in het onderzoek meegenomen. Overigens is uit eerdere onderzoeken van vergelijkingssites al gebleken dat een dure autopolis niet altijd ook als beter kan worden beschouwd. Wie tevreden is met de huidige verzekering voor de auto en denkt niet teveel te betalen, hoeft natuurlijk niet over te stappen naar een andere verzekeraar. Maar als er twijfels bestaan of als het tijd is om geld te besparen, dan ligt het voor de hand om de moeite te nemen om een vergelijking te maken bij andere autoverzekeraars.

De laatste jaren zijn er veel autoverzekeraars op de markt bijgekomen, die tegen lage premies prima autoverzekeringen aanbieden, zoals Zelf.nl en Allsecur. De kansen om te besparen liggen er in elk geval en als blijkt dat er niet bespaard kan worden, dan kan de conclusie worden getrokken dat de huidige autoverzekering prima voldoet.

Er wordt in elk geval uitgegaan van het gegeven dat autobezitters die al drie jaar niet veranderd zijn van autoverzekering al snel meer dan 100 euro kunnen besparen. Dat lijkt toch wel de moeite waard te zijn.