Vergelijken

ANWB beste website voor autoverzekering

  • Gepubliceerd op 21-11-2012

De resultaten van het onderzoek van WUA naar de beste websites voor het afsluiten van een autoverzekering zijn onlangs bekendgemaakt. Daaruit is wederom naar voren gekomen dat de ANWB over de beste website beschikt voor het afsluiten van een autoverzekering. In april van 2012 werd de website van deze verzekeraar ook al uitgeroepen tot de beste, maar nu is zelfs de totaalscore toegenomen en uitgekomen op 7.

Het onderzoek is toegepast op basis van verschillende uitgangspunten, zoals online vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Met betrekking tot de onderdelen, zoals gebruiksvriendelijkheid en vertrouwen scoort de website van de ANWB voor het afsluiten van een autoverzekering het hoogste van alle verzekeraars. Andere bekende verzekeraars die in de top vijf van beste websites terecht zijn gekomen, zijn onder meer Ditzo en AllSecur. Daarbij is Ditzo.nl op een vierde plek beland en is AllSecur geëindigd op de derde plaats. De websites die als het minst aantrekkelijk worden beschouwd voor het afsluiten van een autoverzekering zijn Kruidvat en Nationale Nederlanden.

Opvallend is dat uit het onderzoek is gebleken dat de website van FBTO niet echt gewaardeerd wordt, maar dat 85% van de deelnemers wel besluit om verder te gaan kijken in het aanbod van autoverzekeringen op de website.

Overigens bieden verschillende autoverzekeraars de consumenten aantrekkelijke aanbiedingen als er een autoverzekering via de website wordt afgesloten. Zo maakt men bij de ANWB bij het afsluiten van een autoverzekering kans op een gratis set winterbanden en kan er bij FBTO gerekend worden op een gratis APK keuring als aan de voorwaarden wordt voldaan.