Vergelijken

In december overstappen naar andere autoverzekering

  • Gepubliceerd op 05-12-2012

In de maand december is de aandacht vooral gericht op het vergelijken van zorgverzekeringen, omdat dit de maand is, waarin het mogelijk is om over te stappen naar een andere verzekering. De maand december is echter ook een prima maand om meteen maar de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zelfs alle andere verzekeringen kunnen onder de loep worden genomen om te kijken of er betere en goedkopere mogelijkheden zijn.

Het overstappen naar een andere verzekeraar om een zorgverzekering af te sluiten is in de maand december en januari heel normaal. Dat komt omdat er in de rest van het jaar met uitzondering van enkele situaties, geen mogelijkheden zijn om tussentijds over te stappen. Bij autoverzekeringen is dat wel mogelijk, want nadat het eerste verzekeringsjaar is afgelopen geldt er slechts de opzegtermijn van de verzekeraar om nog rekening mee te houden. Aangezien de meeste mensen op dit moment toch bezig zijn om de beste of goedkoopste zorgverzekering te vinden, kan er ook gelijk naar de beste of goedkoopste autoverzekering worden gezocht.

In 2013 gaat de koopkracht van veel Nederlanders er weer een stukje op achteruit en om dat op te vangen, is het ook een goed idee om op zoek te gaan naar een meer voordelige autoverzekering. Dat geldt niet alleen voor wa verzekeringen, maar ook voor auto’s die nu beperkt casco of all risk verzekerd zijn en daarmee met betrekking tot de leeftijd van de wagens eigenlijk te duur verzekerd zijn. Laat de decembermaand echt een feestmaand worden door over te stappen naar de goedkoopste autoverzekering.