Vergelijken

Extra schadeclaims autoverzekering door winters weer

  • Gepubliceerd op 16-01-2013

De hevige sneeuwval op de wegen en de gladheid door het koude winterweer heeft tot extra schadeclaims geleid, waarbij er een beroep op de autoverzekering werd gedaan. In totaal zal de schade als gevolg van het winters weer oplopen tot twee miljoen euro. De grootste kostenpost betreft de blikschade waar veel auto’s mee te maken hebben gehad door de controle over de auto te verliezen als gevolg van gladheid. Het bedrag van twee miljoen euro aan extra schade is overigens een schatting van het Verbond van Verzekeraars.

De schade bedraagt voor verzekeraars op een normale dag door de week ongeveer negen miljoen euro, maar door de gladheid en hevige sneeuwval zal dat nu twee miljoen hoger uitkomen. De belangenvereniging heeft laten weten, dat er minder automobilisten op de weg komen bij sneeuwval, maar degene die zich wel de weg op wagen zijn vaak op hun hoede en rijden met een minder hoge snelheid. Indien er dan toch schade aan de auto ontstaat, is dat over het algemeen blikschade. Bij een glad wegdek is het lastig om de controle over de auto te houden en is het glijden tegen een paal of boom zo gebeurd.

Diverse verzekeraars hebben overigens laten weten tien procent meer schademeldingen te hebben gekregen dan doorgaans het geval is. Overigens lijkt het erop dat als het winterse weer aanhoudt er wellicht meer schadeclaims volgen met een beroep op de autoverzekering. Bij het aanhouden van deze weersomstandigheden nemen de automobilisten al weer meer risico’s en dat leidt dan weer tot meer schadegevallen.