Vergelijken

Consumenten bezuinigen op autoverzekeringen

  • Gepubliceerd op 27-02-2013

De consumenten in Nederland kijken dit jaar met een extra kritisch oog naar de autoverzekeringen en bezuinigen verder ook op andere verzekeringen, zoals op de reisverzekering en rechtsbijstandverzekering. De kritische blik wordt ingegeven door de crisis en doordat met ingang van 1 januari 2013 de assurantiebelasting op schadeverzekeringen flink is verhoogd.

Een groot deel van de consumenten stapt om te bezuinigen over naar een andere verzekeraar om daar een goedkopere autoverzekering af te sluiten. Het zijn tegenwoordig niet alleen maar meer jongeren die overstappen naar een andere verzekeraar, want ook de ouderen doen er alles aan om te bezuinigen en stappen over indien blijkt dat de autoverzekering bij een andere verzekeraar een lagere premie tot gevolg heeft. De pensioenen staan namelijk onder druk en de groep gepensioneerden wordt dan ook rechtstreeks in de portemonnee getroffen.

Dat de consumenten in Nederland aan het bezuinigen zijn op de uitgaven voor verzekeringen werd aan het einde van vorig jaar al duidelijk. Op dat moment hebben de consumenten namelijk de gelegenheid gekregen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar en daar is massaal gebruik van gemaakt.

Voor het overstappen naar een andere autoverzekeraar kan er een vergelijking worden gemaakt tussen de premies in combinatie met de verschillende dekkingen. Wie de keuze maakt om over te stappen kan daarbij vaak gebruikmaken van de overstapservice van de nieuwe verzekeraar. Let wel op de opzegtermijn van de bestaande autoverzekering en houd ook altijd rekening met de dekkingsopties en de service van de nieuwe autoverzekeraar.