Vergelijken

Autoverzekering en autorijden duurder geworden

  • Gepubliceerd op 06-03-2013

Het wordt steeds duurder voor automobilisten om auto te rijden, want niet alleen de autoverzekering kost meer geld ook de kosten voor de brandstof zijn flink gestegen. De brandstoffen voor de auto hebben ten opzichte van de prijsstijgingen in het openbaar vervoer en taxi’s een grotere prijsstijging ondergaan. De hoge olieprijs in combinatie met een accijnsverhoging die vorig jaar is doorgevoerd en de verhoging van de btw zijn daar debet aan. Automobilisten die op LPG rijden kregen te maken met een prijsstijging van de LPG met ruim negentien procent.

De kosten voor de autoverzekering zijn eveneens gestegen met de verhoging van de assurantiebelasting, zodat de totale kosten van een autoverzekering dit jaar met gemiddeld meer dan dertien procent zijn gestegen. Het autorijden op zich wordt dus steeds duurder voor de consumenten in Nederland en wie een nieuwe wagen wil aanschaffen, moet tegenwoordig twee procent meer btw betalen dan voorheen het geval was.

Het duurder worden van de autoverzekering en het autorijden in het algemeen noopt vele autobezitters ertoe om te kijken waar nog op de kosten van de auto kan worden bespaard. Het kan altijd een grote besparing opleveren om in elk geval de kosten van de autoverzekering naar beneden te brengen. Dat kan gerealiseerd worden door de goedkoopste autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en bij de goedkoopste autoverzekeraar een autoverzekering af te sluiten. De keuze valt dan vaak op een online verzekeraar, die veelal een lagere premie kan bieden door de lagere overheadkosten. Bij het vergelijken kan er ook nog naar kortingsacties worden gekeken.