Vergelijken

Kortingsacties vergelijken bij afsluiten autoverzekering

  • Gepubliceerd op 27-03-2013

De verzekeraars doen er alles aan om nieuwe klanten aan te trekken om bij een autoverzekering af te sluiten. De consumenten hebben daar baat bij, want zij zijn het die kunnen profiteren van alle kortingsacties die met de concurrentiestrijd gepaard gaan. De verzekeraars komen steeds met nieuwe acties, al zijn er ook verzekeraars die constant dezelfde aanbieding hebben, zoals Ohra. Bij deze verzekeraar wordt standaard een korting gegeven als de autoverzekering online wordt afgesloten. Er staat weliswaar telkens een einddatum bij de actie, maar aangezien de actie steeds verlengd wordt, zal men er waarschijnlijk ook nog in de toekomst van kunnen profiteren.

Ook andere verzekeraars vestigen de aandacht op het afsluiten van een autoverzekering met korting. Bij de ANWB loopt er nu nog een actie tot en met 31 maart, zodat het ook daar voordelig kan zijn om een autoverzekering af te sluiten. Dat geldt overigens ook voor meer verzekeraars. Wie de moeite wil nemen om te kijken of een autoverzekering ergens anders goedkoper verkregen kan worden of op het punt staat een auto te kopen en daarvoor een polis moet afsluiten, doet er verstandig aan om rekening te houden met de kortingsacties.

Het is echter wel belangrijk om niet alleen de kortingsacties met elkaar te vergelijken bij het afsluiten van een autoverzekering, maar dit af te zetten tegen de uiteindelijke premie die betaald moet worden. Maak dus eerst een vergelijking op basis van de premie en dekking en kijk dan welke kortingsacties het meeste voordeel opleveren bij het afsluiten van een autoverzekering.