Vergelijken

Profiteren van acties bij afsluiten autoverzekering

  • Gepubliceerd op 24-04-2013

De verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden hebben te maken met een sterke onderlinge concurrentie. Een van de opties die deze verzekeraars tot de beschikking staat is het zo goedkoop mogelijk aanbieden van een autoverzekering, maar er zijn ook andere middelen die ingezet worden om nieuwe klanten te trekken. Een van de middelen die tegenwoordig door een groot aantal verzekeraars gebruikt wordt is het aanbieden van een autoverzekering in combinatie met extra voordelen door bijvoorbeeld een tijdelijke actie te organiseren.

De acties die de verzekeraars organiseren en aangeboden worden als er sprake is van het afsluiten van een autoverzekering variëren nogal. Bij de ene verzekeraar is het mogelijk om kans te maken op het winnen van een vakantie met een bestemming naar keuze en bij de ander wordt er bijvoorbeeld een gratis APK aangeboden zolang de verzekering loopt. Ook directe kortingsacties op de premie van de autoverzekering zijn populair, waarbij klanten gedurende het eerste jaar bijvoorbeeld een korting van vijftien procent krijgen.

Alle acties zijn er uiteraard op gericht om nieuwe klanten te werven en daar is niets mis mee, want de klant kan zelf bepalen of een actie interessant genoeg is om juist bij de betreffende verzekeraar een autoverzekering af te sluiten. In elk geval zijn de acties een extra element om rekening mee te houden bij het vergelijken van autoverzekeringen, want er kan inderdaad veel voordeel worden behaald. De acties zijn veelal wel van tijdelijke aard en kunnen ook een aanleiding zijn om over te stappen naar een andere verzekeraar.