Vergelijken

Jongeren kunnen tot 50 procent besparen op autoverzekering

  • Gepubliceerd op 15-05-2013

Jonge bestuurders hebben halverwege 2013 de mogelijkheid om tot vijftig procent op de autoverzekering te besparen. Dat kan door goed rijgedrag te vertonen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de applicatie Whoosz!. De applicatie meet de wijze waarop de jonge bestuurder achter het stuur van de auto zit en zal goed gedrag in het verkeer met een korting op de verzekeringspremie belonen. De speciale service is eerst alleen bestemd voor jonge bestuurders tot een leeftijd van 30 jaar.

De ontwikkeling van de applicatie Whoosz! komt in samenwerking met het automotive-telematicabedrijf Technocon tot stand. Het doel van de app is om de jonge automobilisten uit te dagen om goed rijgedrag te vertonen en daarnaast ook groener te leren rijden. De app voorziet er namelijk ook in dat er inzicht wordt verkregen in het verbruik van brandstof en de uitstoot van CO2, dat met een ideale rijstijl teruggebracht kan worden. Er wordt door de duurzame verzekeraar een korting op de premie van de autoverzekering verstrekt als de jonge automobilisten goed gedrag in het verkeer vertonen. De korting op de premie van de autoverzekering kan per jaar oplopen tot een bedrag van 220 euro.

De G-krachten worden gemeten bij het remmen, rijden door bochten en bij het accelereren, waarbij de accelerometer van de smartphone wordt gebruikt. De GPS zal deze informatie verbinden aan de verkeerslocatie. Er hoeft slechts eenmalig een profiel te worden aangemaakt, waarna direct tips worden verstrekt om het rijgedrag nog verder te verbeteren. Er kan na elke rit bovendien nagekeken worden hoeveel geld er met het rijgedrag is bespaard.