Vergelijken

Voordelige autoverzekering voor tweede auto in huishouden

  • Gepubliceerd op 22-05-2013

In veel huishoudens zijn er meer dan twee auto’s beschikbaar en als er volwassen kinderen inwonen, dan kan dat aantal zelfs nog hoger zijn. Indien beide partners een auto hebben, dan zijn er twee opties mogelijk. De auto’s worden elk bij een eigen verzekeraar verzekerd of er wordt bij één verzekeraar een autoverzekering afgesloten voor elk van de auto’s. De vraag is natuurlijk wat voordeliger is en het blijkt dat het voordelig kan zijn om beide auto’s bij dezelfde verzekeraar onder te brengen,

Er zijn namelijk veel verzekeraars die een tweede auto tegen dezelfde voorwaarden als de eerste kunnen verzekeren. Dat kan dan vooral voordelig zijn als de partner een groot aantal schadevrije jaren heeft, want daar kan dan van geprofiteerd worden. Voor de tweede autoverzekering kan er dan rekening worden gehouden met het aantal schadevrije jaren van de partner. Dat is belangrijk omdat op basis daarvan een hoge korting op de premie van de autoverzekering kan worden verkregen.

Overigens kunnen er door de verzekeraars wel verschillende voorwaarden worden gehanteerd voor een zogenoemde tweede auto regeling. Zo kan er een limiet worden gesteld aan de waarde van de tweede auto en wordt er ook gekeken naar de afgelopen jaren of de bestuurder van de tweede auto ook schade heeft geclaimd. De partner met de tweede auto profiteert wel van de no-claimkorting, maar krijgt daarbij niet het aantal schadevrije jaren toegekend die de partner heeft. Het aantal werkelijke schadevrije jaren zal dan ook geregistreerd worden. Het is de moeite waard om de tweede auto regeling te vergelijken bij meerdere verzekeraars om er zo veel mogelijk voordeel uit te slepen.