Vergelijken

Premieverhoging autoverzekering aanleiding tot overstappen

  • Gepubliceerd op 05-06-2013

Als er sprake is van een verhoging van de premie van de autoverzekering, dan heeft de verzekerde het recht de polis te beëindigen en over te stappen naar een andere verzekeraar. Overstappen naar aanleiding van een premieverhoging van de autoverzekering kan veel geld besparen. De verzekeraar Klaverblad is een van de verzekeraars die onlangs per 30 mei de premie van de autoverzekering met 7,5 procent heeft verhoogd. De verhoging geldt voor alle autoverzekeringen en dus zowel voor de wettelijke aansprakelijkheid als voor de casco dekkingen. In 2012 voerde deze verzekeraar ook al een premieverhoging door voor de all risk autoverzekeringen.

De mogelijkheid om de polis op te zeggen geldt als de premieverhoging algemeen is voor alle verzekerden met eenzelfde polis. Wie van de gelegenheid gebruik wil maken om over te stappen, kan na de aankondiging van de premieverhoging de autoverzekering binnen een periode van dertig dagen opzeggen. Overigens biedt verzekeraar Klaverblad de mogelijkheid om op elk gewenst moment de verzekering op te zeggen, zodat ook zonder een premieverhoging de keuze gemaakt kan worden om over te stappen naar een andere verzekeraar. Bij Klaverblad is het namelijk mogelijk om dagelijks op te zeggen.

Wie bij een andere verzekeraar dan Klaverblad de auto heeft verzekerd en met een verhoging van de premie van de autoverzekering geconfronteerd wordt, doet er goed aan om de mogelijkheden eens bij andere verzekeraars te onderzoeken. Wellicht dat de auto een stuk goedkoper kan worden verzekerd bij een andere verzekeraar met eenzelfde dekking en onder gelijke voorwaarden. Het is dan raadzaam om meerdere autoverzekeraars te vergelijken.