Vergelijken

Toename auto zonder autoverzekering

  • Gepubliceerd op 03-07-2013

Er is sprake van een grote toename van auto’s in Nederland waar geen autoverzekering voor is afgesloten. Op dit moment zijn er tienduizenden autobezitters die kans lopen om een boete te krijgen vanwege het onverzekerd rondrijden. Naast de kans op een boete kunnen deze autobezitters zelf de kosten betalen indien er zich een ongeluk voordoet met schade. Dat er sprake is van zoveel autobezitters zonder autoverzekering komt mede doordat de premie te laat of helemaal niet meer wordt betaald. In vergelijking met vorig jaar is dat aantal namelijk verdubbeld als er alleen al naar de eerste vier maanden van 2013 wordt gekeken.

De economische problemen zorgen ervoor dat veel mensen te maken hebben met een problematische financiële situatie en daardoor wordt vaak de premie niet meer betaald, wat overigens verstrekkende gevolgen kan hebben. In de eerste plaats kan een controle van de Rijksdienst voor het Wegverkeer leiden tot het opleggen van een boete met een bedrag van 390 euro. De regels zijn scherper geworden en de kans is dan ook groot dat autobezitters zonder autoverzekering tegen de lamp lopen.

Zonder autoverzekering rondrijden kan echter nog ernstiger gevolgen hebben als er een ongeluk wordt veroorzaakt. De autobezitter is in dat geval niet verzekerd ingevolge de wettelijke aansprakelijkheid en kan de kosten die in ernstige gevallen hoog kunnen oplopen zelf betalen. Wie de premie van de autoverzekering niet meer kan betalen doet er verstandig aan om niet in de auto te gaan rijden of op zoek te gaan naar de goedkoopste autoverzekering.