Vergelijken

Groene kaart van autoverzekering meenemen op vakantie

  • Gepubliceerd op 12-06-2013

De zomervakantie staat praktisch al voor de deur en dat betekent dat er weer veel mensen op vakantie gaan. Wie met de auto op vakantie gaat naar het buitenland moet eraan denken om de groene kaart van de autoverzekering mee te nemen. Het is niet in alle landen verplicht om de groene kaart mee te nemen, maar er zijn wel meerdere redenen waarom het verstandig is om de groene kaart niet te vergeten.

De groene kaart van de autoverzekering wordt als een internationaal verzekeringsbewijs erkend en daarmee kan dus in het buitenland worden aangetoond dat de auto is verzekerd. Naast dat de kaart als een internationaal verzekeringsbewijs wordt gezien, staat er ook informatie op vermeld die handig kan zijn indien er zich een schadesituatie voordoet. Op de groene kaart staat onder meer vermeld in welke landen de autoverzekering een geldigheid heeft. Ook staan er belangrijke telefoonnummer op vermeld die gebeld kunnen worden indien er zich een schadesituatie als pech, ruitbreuk, ongeval of diefstal voordoet.

De verzekeraars verstrekken over het algemeen elke jaar een nieuwe groene kaart aan de verzekerden. Op de kaart staat dan ook een geldigheidsdatum vermeld. Het is altijd mogelijk om een nieuwe kaart aan te vragen bij de eigen verzekeraar indien de groene kaart geen geldigheid meer heeft of als deze bijvoorbeeld is kwijtgeraakt.

Bepaalde landen kennen een verplichting om ook voor een caravan een groene kaart te hebben, zoals onder meer in Spanje, Polen en Duitsland het geval is voor caravans met een gewicht boven de 750 kilogram. De groene kaart voor de caravan kan eveneens bij de eigen verzekeraar worden aangevraagd.