Vergelijken

Beperkte keuze ruitschade herstellen bij autoverzekering

  • Gepubliceerd op 28-08-2013

Wie te maken krijgt met ruitschade bij de auto moet er rekening mee houden dat er vanuit de autoverzekering een beperkte keuze geldt met betrekking tot het herstellen van de ruitschade door een herstelbedrijf. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een verzekerde zelf een garagebedrijf selecteert, die de ruitschade gaat herstellen. Als blijkt dat de verzekeraar met dat garagebedrijf geen overeenkomst heeft, dan kan de verzekerde niet altijd rekenen op een volledige vergoeding of in bepaalde situaties helemaal niet in aanmerking komen voor een vergoeding.

Bij het laten herstellen van de schade aan de autoruit is het al dan niet een vergoeding van de schade krijgen dus afhankelijk van de voorwaarden die de verzekeraar hanteert. Er wordt in elk geval wel een vergoeding gegeven voor het herstellen van de autoruitschade indien de verzekeraar met het herstelbedrijf een overeenkomst heeft afgesloten.

Indien er voor een ander herstelbedrijf wordt gekozen waar geen overeenkomst mee is, dan kan de verzekerde dus niet altijd rekenen op een vergoeding. Wie met ruitschade te maken krijgt, wordt dan ook aangeraden om de polisvoorwaarden van de autoverzekering door te nemen om te kijken wanneer er een vergoeding wordt geboden. Er zijn vaak bedrijven werkzaam op parkeerplaatsen die bijvoorbeeld sterretjes in de ruit van een auto herstellen, maar dergelijke herstelbedrijven hebben veelal geen overeenkomst met een verzekeraar gesloten. Wie de ruitschade dan laat repareren zal zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Op de website van verzekeraars wordt meestal informatie verstrekt over de garagebedrijven waarmee een overeenkomst is afgesloten voor het herstellen van onder meer ruitschade.