Vergelijken

Op zoek naar de beste autoverzekering

  • Gepubliceerd op 04-09-2013


Op het gebied van autoverzekeringen kan er een basisonderscheid gemaakt worden ten aanzien van drie dekkingen, namelijk all risk, beperkt casco en wettelijke aansprakelijkheid. MoneyView heeft een onderzoek gedaan naar de beste autoverzekering en daar is uit naar voren gekomen dat de ANWB en Allsecur met betrekking tot het onderdeel kwaliteit als beste uit de bus kwamen samen met Onna-Onna.

Het onderzoek richtte zich op de drie verschillende dekkingen, waarbij vijftig verzekeringen onder de loep zijn genomen. Naast het onderzoeken van de kwaliteit is er ook gekeken naar de prijs van de autoverzekeringen. Nederlanden van Nu en Crisper blijken het goedkoopst te zijn als het gaat om een all risk dekking, beperkt casco dekking en wettelijke aansprakelijkheidsdekking.

Met betrekking tot de all risk verzekering doen naast de ANWB, Allsecur en Onna-Onna ook de verzekeraars Ohra en Unive het uitstekend als het gaat om de kwaliteit van de autoverzekering. Dat geldt overigens ook voor United Insurance. Een van de grote verschillen tussen all risk en beperkt casco is de dekking voor schade door aanrijding. Bij een all risk autoverzekering geldt dat pechhulp in het buitenland over het algemeen onderdeel uitmaakt van de dekking. Er zijn echter veel toeristen die dit onderdeel via een reisverzekering afsluiten.

Bij het zoeken naar de beste autoverzekering kan er uiteraard rekening gehouden worden met de uitkomsten van het onderzoek van MoneyView, maar het is altijd verstandig om op basis van de eigen voorkeuren de meest geschikte autoverzekering te vinden. Dan kan er rekening worden gehouden met de dekking, prijs en service die bij de autoverzekering wordt geboden.