Vergelijken

Check elk jaar de autoverzekering

  • Gepubliceerd op 11-09-2013

Het is belangrijk om elk jaar de autoverzekering te checken en niet alleen om te kijken of het mogelijk is om goedkoper verzekerd te worden, maar ook om erachter te komen of de dekking nog aansluit bij de leeftijd van de auto. Er wordt door deskundigen dan ook aangeraden om minimaal een keer per jaar te kijken of de autoverzekering nog het meest geschikt is of dat er beter kan worden overgestapt naar een andere dekking of andere autoverzekeraar.

In vergelijking met 2012 zijn de premies van autoverzekeringen dit jaar gemiddeld zestien procent duurder geworden. Dat is eerder dit jaar al gebleken aan de hand van een onderzoek dat door een verzekeringssite is uitgevoerd. De verhoging van de premie had onder meer te maken met de verhoging van de assurantiebelasting die verdubbeld is met ingang van 1 januari 2013. De premiestijging kan daar echter niet alleen aan gekoppeld worden, want de verzekeraars hebben ook gewoon een premieverhoging doorgevoerd als gevolg van onder meer de concurrentie die er heerst.

Het advies bij het jaarlijks checken van de autoverzekering luidt dat het verstandig is om naar de prijs, dekking en naar de voorwaarden van de polis te kijken. Een nieuwe auto is bijvoorbeeld uitstekend uit met een all risk verzekering, maar als de auto bijvoorbeeld een jaar of vijf of zes is, dan kan beter overgestapt worden naar een gedeeltelijk cascodekking. Bij een nog oudere auto vanaf acht jaar kan zelfs volstaan worden met een verzekering voor de wettelijke aansprakelijkheid. Het is dus niet alleen de hoogte van de premie die jaarlijks vergeleken kan worden, maar ook de dekking kan wellicht aangepast worden.