Vergelijken

Houd rekening met de opzegtermijn van de autoverzekering bij overstappen

  • Gepubliceerd op 18-09-2013

Wie op de autoverzekering wil besparen, heeft altijd de mogelijkheid om de keuze voor overstappen te maken, maar er moet dan wel rekening gehouden worden met de termijn van opzeggen. Bij een verkoop van de auto kan de autoverzekering uiteraard direct worden opgezegd, maar het werkt anders als het de bedoeling is om van autoverzekering over te stappen met de huidige auto.

De verzekerde is bij het opzeggen van de autoverzekering gehouden aan de opzegtermijn en welke termijn dat is staat in de polisvoorwaarden vermeld. Bij het afsluiten van een autoverzekering is er sprake van een overeenkomst van een jaar. In het eerste jaar is het dus niet mogelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar. Als het eerste verzekeringsjaar is afgelopen, kan de verzekerde op elk gewenst moment opzeggen zo lang er rekening gehouden wordt met de geldende opzegtermijn.

De opzegtermijn kan een maand bedragen, maar er zijn ook verzekeraars die nog altijd een opzegtermijn van twee maanden hanteren. Daarnaast zijn er verzekeraars, waar het mogelijk is om per direct de autoverzekering op te zeggen. Lees dus altijd de polisvoorwaarden door als het de bedoeling is om over te stappen, zodat rekening gehouden kan worden met de juiste opzegtermijn.

Overigens wordt er door meerdere autoverzekeraars hulp geboden bij het opzeggen van de bestaande autoverzekering, zodat het nog eenvoudiger wordt voor de verzekerde om de overstap naar een nieuwe verzekeraar te maken. Vergelijk in elk geval goed voordat er een overstap gemaakt wordt, want er volgt dan weer een volledig verzekeringsjaar.