Vergelijken

Belang van juiste dekking voor de autoverzekering

  • Gepubliceerd op 16-10-2013

Veel automobilisten zijn zich niet bewust dat het belangrijk is om bij het afsluiten van de autoverzekering een juiste dekking te kiezen. Ook wordt er vaak te lang een dekking aangehouden die niet meer aansluit bij de leeftijd van de auto. Bij het kiezen van de juiste dekking speelt de leeftijd van de wagen namelijk een belangrijke rol. Zo is het voor een auto met een leeftijd van 10 jaar volstrekt overbodig om een all risk autoverzekering af te sluiten en is een beperkt cascodekking eveneens overbodig. Er wordt dan in verhouding een te groot bedrag aan premie voor de autoverzekering betaald.

Er zijn uiteraard uitzonderingen, waarbij het bijvoorbeeld nog wel raadzaam kan zijn om een all risk autoverzekering te hebben. Dat kan het geval zijn als er sprake is van een wagen met een leeftijd van 7 jaar en een dagwaarde van boven de 25.000 euro. Schade aan de eigen auto wordt in deze situatie dan wel vergoed als er sprake is van een all risk dekking.

Bij het maken van een keuze voor de juiste dekking kan er verder ook worden gekeken naar welke verzekeraar de beste voorwaarden biedt. Verder zijn veel automobilisten geneigd om schade aan de eigen auto uit eigen portemonnee te betalen om te voorkomen dat er sprake is van een terugval in schadevrije jaren. Tenslotte kan het verstandig zijn om bij een auto waarvoor geld geleend is voor een langere periode een all risk verzekering af te sluiten. In ieder geval voor de periode van de lening, zodat er niet nog terug hoeft te worden betaald als de auto bijvoorbeeld total loss is geraakt.