Vergelijken

Auto kopen? Nieuwe autoverzekering en nieuw kentekenbewijs in 2014

  • Gepubliceerd op 23-10-2013

Wie in 2014 een nieuwe of een gebruikte auto gaat kopen, kan dat moment ook aangrijpen om over te stappen van de autoverzekering om zo de beste dekking tegen de laagste premie te krijgen. Per 1 januari 2014 gaat er een verandering in werking treden bij de aankoop van een nieuwe of een gebruikte auto. Er wordt per 1 januari 2014 namelijk een nieuw kentekenbewijs afgegeven aan iedereen die vanaf dat moment een nieuwe of gebruikte auto gaat kopen.

Er wordt in Nederland een nieuw kentekenbewijs geïntroduceerd in 2014, waarbij de papieren versie plaatsmaakt voor een kentekenbewijs met het formaat van een creditcard. De nieuwe kentekenbewijzen worden niet alleen praktischer in het gebruik door het handzame formaat, maar zijn ook beter beveiligd tegen vervalsing.

Om een nieuw kentekenbewijs in 2014 t verkrijgen hoeft er geen actie te worden ondernomen, want bij de aankoop van een gebruikte of nieuwe auto wordt automatisch het nieuwe kentekenbewijs verstrekt. Het huidige overschrijvingsbewijs komt eveneens te vervallen en in de plaats daarvan zal er een code met negen cijfers komen. Het kenteken zal niet meer aan het loket worden verstrekt, maar naar het woonadres worden verzonden van de eigenaar van de auto.

Bij het kopen van een nieuwe of gebruikte auto in 2014 komt er dus een nieuw kentekenbewijs. De aanschaf van een auto is daarbij een ideaal moment om te kijken waar de autoverzekering het beste kan worden afgesloten, zodat er een goede dekking tegen een lage premie gerealiseerd kan worden.