Vergelijken

ANWB wint onderzoek naar beste autoverzekering

  • Gepubliceerd op 20-11-2013

Er is een onderzoek uitgevoerd door WUA naar de beste autoverzekeringen en naar de beste vergelijkingssites voor autoverzekering. Uit het onderzoek waar vierhonderd consumenten aan hebben deelgenomen is gebleken, dat de ANBW de beste autoverzekering te bieden heeft. Maar liefst negentien procent van de respondenten heeft de ANWB namelijk aangewezen als verzekeraar, waar de beste autoverzekering kan worden afgesloten.

Het is nu de derde keer dat deze verzekeraar winnaar is geworden van het onderzoek dat elk jaar onder consumenten wordt gehouden. Op de tweede plaats is de vergelijkingssite Independer terechtgekomen, die een half jaar eerder nog op de eerste plaats stond. De derde plek is toegewezen aan de verzekeraar Unive en deze verzekeraar wordt op de vierde en vijfde plaats gevolgd door Ohra en Allsecur.

ANWB scoorde in het onderzoek een rapportcijfer met een gemiddelde van 7.3. De drie partijen op de eerste drie posities zijn in totaal goed voor 45,8 procent van de totale voorkeur van consumenten. De ANWB website wordt voor het afsluiten van een autoverzekering veel bezocht en consumenten kunnen van een aantal voordelen profiteren bij het verzekeren van de auto.

De verzekeraar biedt een no-claimkorting van maximaal tachtig procent, maar er kan ook van andere voordelen worden geprofiteerd. Zo kunnen leden van de ANWB van een korting profiteren die standaard wordt toegekend bij het afsluiten van de autoverzekering. De korting bedraagt dan vijf procent op de premie van de polis en veilige rijders kunnen zelfs een korting van tien procent krijgen als er jarenlang zonder schade is gereden.