Vergelijken

Overstappen van autoverzekering bij aankoop nieuwe auto

  • Gepubliceerd op 06-11-2013

Er is een toename van autoverkopen geconstateerd in de maand oktober met een stijging van ruim 37 procent in verhouding tot de maand oktober in 2012. De toename van het aantal autoverkopen kan ook leiden tot wijzigingen in de autoverzekeringen, want de aanschaf van een nieuwe auto is ook bij uitstek het moment om daarvoor de beste autoverzekering af te sluiten.

Er zijn totaal 36.784 nieuwe auto’s door de dealers geleverd in de maand oktober en dat is de eerste maand van 2013 waarin de verkopen van nieuwe auto’s gestegen zijn ten opzichte van vorig jaar. Bij het kopen van een nieuwe auto is het verstandig om de bestaande autoverzekering eens te bekijken om te zien of de dekking nog wel voldoet. Het is namelijk aan te raden om bij de aankoop van een nieuwe auto een autoverzekering met all risk dekking af te sluiten.

Bij een all risk verzekering wordt alle schade vergoed en ook als deze door eigen toedoen is ontstaan. Bij de aanschaf van een nieuwe auto kan de bestaande autoverzekering wordt opgezegd en kunnen consumenten alle mogelijkheden met elkaar vergelijken.

De autoverzekeringen kunnen bij de aanschaf van een nieuwe auto onder meer worden vergeleken op de dekking, service, extra service en uiteraard op de premie. Daarnaast kan het van belang zijn om op de maximale hoogte van de no-claimkorting te letten om daar extra prijsvoordeel uit te halen. Verder zijn er altijd verzekeraars die acties hebben lopen, waarbij er van extra voordeel geprofiteerd kan worden bij het afsluiten van een autoverzekering.