Vergelijken

Schadeclaims autoverzekering het grootst bij Honda rijders

  • Gepubliceerd op 11-12-2013

Er is een onderzoek uitgevoerd door Independer naar meer dan tachtig duizend autoverzekeringen en daaruit is naar voren gekomen, dat eigenaren van een Honda het vaakst schade claimen bij de verzekeraars. Per tien jaren dat er sprake is van een autoverzekering blijkt de eigenaar van een Honda gemiddeld 2,3 keer schade te claimen aan de auto. In vergelijking met verzekerden die in een auto van een ander automerk, zoals Smart, Daewoo of Saab rijden, is dat twee keer zoveel. Per tien jaar claimen de autobezitters van deze genoemde automerken maar één keer schade bij de verzekeraar.

Naast de eigenaren van een Honda blijken ook bezitters van een auto van het merk Kia en Audi vaak schade te claimen. Bij eigenaren van een Audi gaat het om een gemiddelde claim van 1,9 in een periode van tien jaren en bij de Kia gaat het om een gemiddelde van 2,1 per tien verzekeringsjaren.

Tijdens het onderzoek dat door Independer werd uitgevoerd, is er ook gekeken naar de postcodegebieden, waar het vaakst claims werden ingediend op basis van de autoverzekering. Het postcodegebied, waarin het meeste autoschade wordt geclaimd is de regio Rotterdam. Daar wordt twee keer zoveel schade geclaimd als bijvoorbeeld in de regio Heerenveen en Smallingerland.

Overigens wordt de hoogte van de premie van de autoverzekering onder meer gebaseerd op de woonlocatie en zullen verzekerden in de regio Rotterdam wat dat betreft waarschijnlijk een hogere premie betalen in vergelijking met de verzekerden die in de regio Heerenveen of Smallingerland woonachtig zijn.