Vergelijken

In toekomst autoverzekering afsluiten bij Energiebedrijf?

  • Gepubliceerd op 08-01-2014

Steeds meer bedrijven maken van de gelegenheid gebruik om naast de hoofddienst ook verzekeringen aan te bieden. Zo is het onder meer al mogelijk om een zorgverzekering bij de HEMA af te sluiten en biedt de drogisterijketen Kruidvat bijvoorbeeld de gelegenheid om een autoverzekering af te sluiten. Ook andere spelers in de markt richten het vizier om particulieren verzekeringen te kunnen aanbieden. Zo overwegen de energiebedrijven Budget Energie en GDF Suez om zich op de markt voor particuliere verzekeringen te richten om bijvoorbeeld autoverzekeringen te kunnen aanbieden.

Budget Energie heeft al concrete stappen ondernomen en beschikt sinds twee maanden over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten om verzekeringen te mogen verkopen. Het bestand met verzekeringsklanten is op dit moment nog beperkt, maar het is de bedoeling om het aantal klanten met verzekeringen uit te breiden. Naast het aanbod van verzekeringen wordt het in de toekomst wellicht ook mogelijk om diensten op het gebied van telefonie bij het energiebedrijf af te nemen, want daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Overigens beschikt het Franse bedrijf GDF Suez nog niet over een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten.

Of de ontwikkelingen hun vruchten zullen afwerpen voor de energiebedrijven is nog maar de vraag. Consumenten kijken bij het afsluiten van een autoverzekering voornamelijk naar waar de laagste premie geboden wordt. Daarbij wordt er vaak gebruik gemaakt van vergelijkingssites om de premies naast elkaar te leggen. Energiebedrijven richten in elk geval de aandacht op andere markten dan het alleen maar aanbieden van energie en de toekomst zal uitwijzen of dat succesvol zal zijn.