Vergelijken

Let bij nieuwe auto op nieuwwaarderegeling van autoverzekering

  • Gepubliceerd op 01-01-2014

Bij het kopen van een nieuwe auto en het afsluiten van een autoverzekering wordt aangeraden om een all risk verzekering af te sluiten. Het is daarbij van belang om te kijken naar de nieuwwaarderegeling van de autoverzekering. Op het moment dat een nieuwe auto bijvoorbeeld total loss is verklaard, dan dient er een nieuwe auto te worden aangeschaft en daarin speelt de nieuwwaarderegeling een belangrijke rol. Er zijn namelijk verschillen te vinden in de nieuwwaarderegelingen, zoals deze door verzekeraars worden gehanteerd.

Er kunnen zich onder meer verschillen voordoen ten aanzien van de duur van de nieuwwaarderegeling bij een autoverzekering. Op financieel gebied kan dat veel uitmaken als een nieuwe auto total loss wordt verklaard. Indien een nieuwwaarderegeling slechts 1 jaar van toepassing is en er ontstaat schade aan de auto met een total loss verklaring na dat eerste jaar, dan wordt er een lagere schadevergoeding uitgekeerd doordat de nieuwwaarderegeling niet meer van toepassing is.

Bij het afsluiten van een autoverzekering voor een nieuwe auto is het zeker aan te raden om te letten op de duur van de nieuwwaarderegeling. Een groot aantal verzekeraars hanteert een nieuwwaarderegeling van een jaar, maar er zijn ook een aantal verzekeringsmaatschappijen, waar de mogelijkheid wordt geboden om de nieuwwaarderegeling twee jaar of zelfs drie jaar van toepassing te laten zijn.

Naast het aspect van de nieuwwaarderegeling zijn er uiteraard nog een aantal aspecten die bij het afsluiten van een autoverzekering voor een nieuwe auto met elkaar kunnen worden vergeleken, zoals de hoogte van de premie, service, dekking en aanvullende opties.