Vergelijken

Populariteit autoverzekering voor vrouwen stijgt

  • Gepubliceerd op 26-02-2014

Speciaal voor vrouwen is er een autoverzekering op de markt gebracht door verschillende verzekeraars en de populariteit daarvan lijkt alleen maar toe te nemen. Op dit moment is het onder meer bij Zij rijdt Beter en bij Onna-Onna mogelijk voor vrouwen om een speciale autoverzekering af te sluiten. Deze autoverzekeraars richten de focus op vrouwen en met succes, want in het afgelopen jaar is het aantal vrouwen dat de speciale autoverzekering heeft afgesloten fors gestegen. Er is een stijging geconstateerd van dertig procent.

De verwachting van de verzekeraars is dat de populariteit van de verzekering alleen maar zal toenemen. Een van de voordelen van de autoverzekering speciaal voor vrouwen is dat er geen sprake is van een eigen risico. Bovendien kan er gedurende vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week een beroep worden gedaan op deskundige medewerkers bij het invullen van een schadeclaimformulier.

Onna-Onna is vijf geleden al gestart met het aanbieden van autoverzekeringen voor vrouwen en onderscheidt zich net als Zij Rijdt Beter daarmee ten opzichte van de reguliere verzekeraars.

Dat het eigen risico ontbreekt, is voordelig voor vrouwen, want vrouwen rijden over het algemeen meer schade, maar dan gaat het vooral om kleine schades. Mannen hebben minder schadegevallen, maar als er schade ontstaat, dan is deze meestal groot. Het is voor vrouwen in elk geval prettig dat er geen sprake is van een eigen risico. De verzekeraars die autoverzekeringen voor vrouwen aanbieden, stralen de vrouwvriendelijkheid ook uit in de communicatie en stijl met onder meer roze hartjes en poppetjes.