Vergelijken

Losse autoverzekering voordeliger dan in pakket

  • Gepubliceerd op 19-03-2014

Uit een onderzoek van een vergelijkingssite is gebleken dat het in veel gevallen voordeliger is om een losse autoverzekering af te sluiten in plaats van de polis onderdeel te laten worden van een pakket verzekeringen bij dezelfde verzekeraar. Dat geldt overigens niet alleen voor het afsluiten van een autoverzekering, want er wordt gesteld dat het voor alle verzekeringen voordeliger is om de polissen los onder te brengen bij meerdere verzekeraars.

De resultaten van het onderzoek laten zien dat meer dan veertig procent van de consumenten in Nederland het grootste deel van de verzekeringen bij één verzekeraar hebben ondergebracht. Indien de verzekeringen bij verschillende maatschappijen ondergebracht zouden worden, kan dat een besparing van 25 procent opleveren. In bepaalde situaties kan er zelfs een voordeel van 35 procent worden behaald.

Dat het voordeliger is om een autoverzekering los af te sluiten is gebaseerd op verschillende redenen. In de eerste plaats kan er een betere vergelijking worden gemaakt tussen de premies die diverse autoverzekeraars hanteren. Wie de autoverzekering onderbrengt bij een verzekeraar waar alle meerdere verzekeringen lopen, heeft wat dat betreft weinig keuze.

In de tweede plaats bieden verzekeraars vaak slechts voor enkele verzekeringen een extra voordelige premie aan en zijn andere polissen in verhouding weer duurder. Overigens wordt er wel een pakketkorting geboden, maar ook dan is het niet altijd voordeliger om een autoverzekering af te sluiten in combinatie met andere verzekeringspolissen. Het kost wat meer tijd en moeite om voor de autoverzekering en andere verzekeringen op zoek te gaan naar de goedkoopste en beste oplossing.