Vergelijken

Voorkeur gepaste dekking autoverzekering bij noorderlingen

  • Gepubliceerd op 02-04-2014

De Friezen en Groningers die in het noorden van het land wonen, blijken bij het afsluiten van de autoverzekering vaker de voorkeur te geven aan een gepaste dekking. Dat is in ieder geval naar voren gekomen uit een onderzoek waarbij drieduizend afgesloten autoverzekeringen onder de loep zijn genomen. Het onderzoek is door een verzekeringssite uitgevoerd.

De consumenten die in de noordelijke provincies van Nederland wonen, blijken meer bewust een keuze te maken voor een gepaste dekking bij het afsluiten van een autoverzekering. Dat heeft tot gevolg dat de automobilisten in Friesland en Groningen minder vaak te maken hebben met oververzekering. Er zijn grote verschillen te ontdekken tussen de provincies in Nederland. Zo komt het in Friesland, Groningen en in Noord-Holland minder vaak voor dat automobilisten nog een all risk verzekering hebben als de auto de leeftijd van 4 jaar al is gepasseerd. In Drenthe, Zuid-Holland en Flevoland wordt er in dat opzicht vaker voor een all risk verzekering gekozen.

Er is niet alleen een verschil waarneembaar tussen de verschillende provincies in Nederland, want er doen zich ook nog verschillen voor tussen vrouwen en mannen. Het zijn de mannen die nog vaker voor een gepaste dekking kiezen dan vrouwen. Zo koos maar dertig procent van de mannelijke automobilisten voor een volledig casco dekking van de auto met een leeftijd boven de vier jaar. Dat percentage ligt bij de vrouwen op vijfendertig procent, zodat mannen in dat geval als het meest zuinig en bewust kunnen worden beschouwd. Een all risk dekking wordt doorgaans aanbevolen voor wagens met een leeftijd tot 4 jaar.