Vergelijken

Auto gestolen? Aangifte voor autoverzekering wordt simpeler

  • Gepubliceerd op 28-05-2014

Als er sprake is van autodiefstal dan is dat natuurlijk verschrikkelijk vervelend. Indien de auto tegen diefstal is verzekerd bij de autoverzekering, dan kan de schade geclaimd worden. Er moet dan in elk geval aangifte worden gedaan bij de politie van diefstal van de auto. Momenteel zal iedereen nog de gang naar het politiebureau moeten maken om ter plekke aangifte te doen van diefstal van de auto. Dat proces wordt in de toekomst vergemakkelijkt.

Er komt dit jaar een speciaal telefoonnummer beschikbaar waar de diefstal van de auto kan worden gemeld. Dat heeft als voordeel dat niet alleen politie, maar ook de verzekeraar waar de autoverzekering met diefstaldekking is afgesloten, meteen op de hoogte worden gesteld van de diefstal. De snelle registratie van een gestolen auto heeft meerdere voordelen. Zo ben je niet langer dan nodig aansprakelijk voor handelingen die met je voertuig worden verricht, maar kan het proces van de afhandeling van schade via de autoverzekering ook sneller verlopen.

Op dit moment is er al een test gestart met het nieuwe proces van aangifte van gestolen auto’s. De test is al meerdere maanden aan de gang in Oost-Brabant en dat is succesvol gebleken. Door de snelle mogelijkheid om aangifte te doen via een speciaal nummer, was de politie namelijk in staat om meer dan negentig procent van de gestolen auto’s binnen een periode van twee uur te achterhalen.

In de rest van het land zal op dit moment nog het politiebureau bezocht moeten worden om aangifte te doen van diefstal van de auto, maar daar komt nog dit jaar verandering in.