Vergelijken

Slimme tips om te besparen op de autoverzekering

  • Gepubliceerd op 21-05-2014

Er zijn verschillen in de premies en dekking van autoverzekeringen die door verzekeraars worden aangeboden. Het is daarom handig om van slimme tips gebruik te maken die zorgen voor het besparen op de autoverzekering. Een van de voor de hand liggende mogelijkheden om te besparen op de premie van de autoverzekering is het kiezen van een eigen risico. Met een hoger eigen risico daalt de premie van de verzekering.

Een van de andere slimme tips heeft betrekking op schade aan de auto. Het kan voordeliger zijn om zelf kleine schades te betalen en deze niet te claimen bij de verzekeraar. Elke schadeclaim heeft namelijk invloed op de hoogte van de no-claimkorting.

Het is verder verstandig om elk jaar weer te kijken naar het aanbod van autoverzekeringen en deze met elkaar te vergelijken. Er kunnen namelijk veranderingen opgetreden zijn bij andere verzekeraars die bijvoorbeeld de premies hebben verlaagd of een aantrekkelijke actie in de aanbieding hebben. Er kan zo elk jaar weer bespaard worden op de autoverzekering.

Het kost slechts weinig tijd en moeite om meerdere autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en overal kan de premie meteen online worden berekend. Door even de tijd te nemen en meerdere premies online te berekenen, worden de verschillen heel snel duidelijk en kan er overgestapt worden naar een andere verzekeraar. Het is overigens ook verstandig om bij de keuze voor de dekking voor het verzekeren van de auto met de waarde en de leeftijd van de auto rekening te houden, zodat de verzekering daarop is afgestemd.