Vergelijken

Directe verzekeraars voor autoverzekering populair

  • Gepubliceerd op 11-06-2014

Het blijkt dat het bezoeken van een website van een verzekeraar voor het zoeken naar een geschikte autoverzekering bij consumenten vaker de voorkeur krijgt dan gedacht. Er wordt vaak uitgegaan van de veronderstelling dat consumenten als eerste een vergelijkingssite bezoeken om via die weg een autoverzekering af te sluiten, maar dat blijkt dus helemaal niet altijd het geval te zijn.

Bovenstaande informatie komt voort uit een bijeenkomst die door het Verbond van Verzekeraars is georganiseerd. Er zijn veel mensen die onterecht denken dat consumenten vergelijkingssites bezoeken of via de zoekmachine informatie willen achterhalen. Vooral bij het zoeken naar een autoverzekering geven consumenten eerder de voorkeur aan het rechtstreeks bezoeken van een website van een verzekeraar.

Overigens werd aan de hand van een onderzoek ook duidelijk dat consumenten niet direct bij het eerste bezoek aan een website van een verzekeraar een autoverzekering afsluiten. Het blijkt namelijk bijna gemiddeld veertig dagen te duren voordat een definitief besluit wordt genomen. Uiteindelijk blijkt zelfs dat bijna 30 procent niet bij de eerste verzekeraar een autoverzekering afsluit, maar bij een ander.

Uiteraard worden vergelijkingssites nog altijd gebruikt door een groot aantal consumenten, maar voor een groot deel geldt dat een vergelijkingssite niet als eerste bezocht zal worden. Wel is duidelijk geworden dat er sprake is van een toename van het aantal verzekeringen dat online wordt afgesloten. Momenteel bedraagt dat percentage namelijk 57 procent en over zes jaar zal dat percentage naar verwachting gestegen zijn tot meer dan 70 procent. Het vergelijken van autoverzekeringen wordt overigens aangeraden, omdat zo de beste dekking voor de beste premie gevonden kan worden.