Vergelijken

Premie voor autoverzekering voor jongeren hoger

  • Gepubliceerd op 25-06-2014

Jonge bestuurders van 18 jaar en 19 jaar betalen in verhouding tot de groep bestuurders van 30 tot 34 jaar fors meer premie voor de autoverzekering. Het verschil kan oplopen tot 2,5 keer meer premie en daarmee is het verschil in vergelijking met een jaar geleden ook weer groter geworden. Deze informatie is afkomstig van een onderzoek dat door een vergelijkingssite is uitgevoerd.

Meerdere verzekeraars hebben de premies voor autoverzekeringen die door jongeren worden afgesloten, verhoogd. De reden die voor de verhoging van de premie wordt gegeven is dat er meer schade wordt veroorzaakt door de jongste groep van bestuurders. De WA autoverzekering is de verzekering die het meest wordt vergeleken door jongeren en daar is ook het grootste verschil in de premie te zien.

Bij een indexcijfer van 100 voor de groep bestuurders met een leeftijd van 30 tot 34 jaar is er sprake van een indexcijfer van 247 voor de jongste groep bestuurders van 18 en 19 jaar als het gaat om een WA autoverzekering.

Het indexcijfer is voor de jongste bestuurders met betrekking tot de meer uitgebreide autoverzekering wel weer lager, maar ook nog hoog in vergelijking met de oudere groep bestuurders. Bij een WA met beperkt casco komt het indexcijfer namelijk uit op 228 en bij een all risk autoverzekering is er sprake van een indexcijfer van 234 blijkt uit het onderzoek dat door Independer is uitgevoerd.

Jonge bestuurders kunnen het beste meerdere verzekeraars met elkaar vergelijken voor het afsluiten van een autoverzekering om niet het duurste uit te zijn.