Vergelijken

Profiteren van promoties bij afsluiten autoverzekering

  • Gepubliceerd op 04-06-2014

Er zijn consumenten die elk jaar weer ergens anders een autoverzekering afsluiten. Niet alleen om op zoek te gaan naar een lagere premie in combinatie met de beste dekking, maar ook om te profiteren van promoties. Er zijn namelijk altijd verzekeraars die gedurende een bepaalde periode een actie organiseren, waarbij er extra voordeel kan worden behaald bij het afsluiten van een autoverzekering.

De extra voordelen variëren per verzekeraar. Zo zal de ene verzekeraar een korting geven tijdens het eerste jaar dat de auto wordt verzekerd en organiseert een andere verzekeraar een loterij, waarbij een prijs gewonnen kan worden. Ook op dit moment lopen er acties, waarbij er prijzen gewonnen kunnen worden. Het is dan ook zeker raadzaam om meerdere websites van verzekeraars te bezoeken om te kijken of er ook een actuele promotie wordt gehouden die betrekking heeft op het afsluiten van een autoverzekering.

Iedereen kan van acties profiteren door over te stappen naar een andere verzekeraar. Het is niet voor niets dat een groot deel van de consumenten de bestaande autoverzekering voor afloop van het verzekeringsjaar weer gaat vergelijken met andere autoverzekeringen. Het is uiteraard wel verstandig om niet uitsluitend naar de actie of promotie te kijken, maar ook naar andere belangrijke aspecten. Bijvoorbeeld naar de uiteindelijke premie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat zelfs als er geprofiteerd wordt van een actiekorting de autoverzekering alsnog duurder uitvalt in vergelijking met een gelijkwaardige polis bij een andere verzekeraar. Bekijk bij de vergelijking dus altijd meerdere aspecten die belangrijk zijn voor het afsluiten van een autoverzekering.