Vergelijken

Beleid schadevrije jaren autoverzekering wordt aangepast

  • Gepubliceerd op 18-06-2014

De verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden gaan het beleid met betrekking tot schadevrije jaren wijzigen. Consumenten die tot nu toe een jaar lang geen auto hadden of geen autoverzekering kregen na een jaar al te maken met het verlies van schadevrije jaren. Dat had grote gevolgen voor de korting op de premie als er na dat jaar opnieuw een autoverzekering werd afgesloten. Met de verandering in het beleid komt er een einde aan dat automobilisten honderden euro’s meer kwijt zijn, omdat zij een bepaalde periode geen autoverzekering hadden.

Er zijn acht verzekeraars die het beleid gaan wijzigen en meer ruimte bieden door pas na drie jaar het aantal schadevrije jaren te verminderen. Het gaat onder meer om Allsecur, Aegon, Delta Lloyd, De Goudse, Reaal, Avero Achmea, Nationale Nederlanden en Klaverblad.  Er zijn nog meer verzekeraars van plan om het beleid ten aanzien van het vervallen van schadevrije jaren te veranderen.

Overigens zijn er ook al een aantal verzekeraars die al langer meer ruimte bieden en een grens hanteren van drie jaar. Daarnaast zijn er ook verzekeraars die rekening houden met een periode die tussen een jaar en twee jaar is gelegen. Momenteel zijn er nog zeventien verzekeraars die met een termijn van een jaar rekening houden. Daar zijn verzekerden dan ook het minst goedkoop uit als zij een jaar zonder autoverzekering hebben doorgebracht. Het is dan raadzaam om op zoek te gaan naar een verzekeraar die met een ruimere termijn rekening houdt, zodat de opgebouwde schadevrije jaren uit het verleden daar mee naar toe kunnen worden genomen.