Vergelijken

Nieuwe opties bij afsluiten autoverzekering

  • Gepubliceerd op 16-07-2014

Er kon lange tijd bij het afsluiten van een autoverzekering standaard gekozen worden uit drie dekkingen, namelijk de WA dekking, beperkte cascodekking en all risk verzekering. Daarbij kan desgewenst een aanvullende verzekering worden genomen. Tegenwoordig zijn er echter verzekeraars die nog meer inspelen op de behoefte van de consument en komen er andere vormen van autoverzekering bij.

Een voorbeeld daarvan is de beperkt casco extra verzekering die onlangs is geïntroduceerd door Inshared. Deze autoverzekering biedt de ideale dekking voor auto’s die qua leeftijd niet meer geschikt zijn om onder te brengen in een all risk verzekering, maar waarbij de WA verzekering net niet voldoende is. De beperkt casco extra autoverzekering van Inshared biedt inderdaad wat extra’s, want de helft van de schade die door eigen toedoen wordt veroorzaakt, valt eveneens onder de dekking van de autoverzekering. Dat is een unieke dekking die door deze verzekeraar is gelanceerd en geschikt voor auto’s met een leeftijd tussen 6 en 11 jaar.

De beperkt casco extra polis kan gezien worden als een autoverzekering die zich qua dekking bevindt tussen de beperkt casco dekking en all risk autoverzekering. Het unieke karakter van deze polis is inderdaad dat zelf veroorzaakte schade voor een deel wordt vergoed. Bijvoorbeeld bij een botsing door eigen toedoen of als er per abuis schade is toegebracht aan de auto. Ook parkeerschade wordt vergoed net als dat medische kosten voor een hond of kat als gevolg van een ongeluk met de auto voor een vergoeding in aanmerking komen.

Met deze nieuwe autoverzekering zullen er waarschijnlijk meer verzekeraars komen die het verzekeringenpakket verder gaan uitbreiden of aanpassen om zo verder te kunnen aansluiten op de wensen van de consument.