Vergelijken

Opzeggen autoverzekering voor overstappen

  • Gepubliceerd op 02-07-2014

Een groot aantal consumenten maakt regelmatig een vergelijking tussen verzekeraaars die autoverzekeringen aanbieden. Een belangrijke reden daarvoor is voordeliger uit zijn bij de nieuwe verzekeraar door daar een goedkope autoverzekering af te sluiten. Bij het overstappen naar een andere verzekeraar is het wel van belang om rekening te houden met de voorwaarden voor opzegging van de bestaande autoverzekering.

De voorwaarden voor opzegging van de autoverzekering voor het overstappen naar een andere verzekeraar kunnen verschillen. Er zijn mogelijkheden om elke dag de polis op te zeggen, maar er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die daartoe pas de gelegenheid geven als het eerste verzekeringsjaar volledig is voltooid. Zo kan er bijvoorbeeld een betaling verlangd worden indien de polis gedurende het eerste verzekeringsjaar wordt opgezegd. Dat is niet bij alle bedrijven zo, maar zeker wel bij een aantal. De kosten van vergoeding voor het voortijdig beëindigen van de polis van de autoverzekering variëren van 3,65 euro tot 18,50 euro.

Het is dan ook verstandig om eerst de voorwaarden voor opzeggen na te kijken voordat een nieuwe autoverzekering wordt afgesloten, want anders kan het wel eens minder voordelig uitvallen dan eerst werd gedacht. Er zijn bedrijven die een overstapservice bieden en daar kan eventueel handig gebruik van worden gemaakt. Voordat de overstap definitief wordt gemaakt, kan eerst aangeraden worden om meerdere premieberekeningen online uit te voeren. Alleen op die manier kan echt een concreet inzicht verkregen worden in de premie van de autoverzekering net als dat mogelijk is door online een offerte aan te vragen voor het afsluiten van een autoverzekering.