Vergelijken

Beperkt casco autoverzekering keert niet altijd uit bij vandalisme

  • Gepubliceerd op 13-08-2014

De beperkt casco autoverzekering is een uitgebreide verzekering, maar dekt lang niet alle schade, zoals bij een volledig casco autoverzekering wel het geval is. Het komt vaak in het nieuws dat er weer een vandaal is geweest, die auto’s heeft bekrast of zijspiegels van de auto heeft afgetrapt of nog erger dat de auto in brand is gestoken. De beperkt casco autoverzekering dekt veel schade, maar lang niet alle schade.

De verzekeraars dekken namelijk niet standaard schade die veroorzaakt is door vandalisme bij een beperkt casco polis. Als er dan banden zijn lek gestoken of de lak is bekrast, dan geldt dat er geen schade wordt vergoed. Een sterretje in de voorruit kan eventueel voor vergoeding in aanmerking komen, maar als dat veroorzaakt wordt door vandalisme kan er ook weer sprake zijn van een ander verhaal.

Vandalisme valt onder de noemer schade die de eigenaar van de auto niet valt aan te rekenen. Er zou dan ook verwacht worden dat de schade die door vandalisme ontstaat onder de dekking van de beperkt casco autoverzekering zou vallen.

Het is de vraag of de voorkeur uitgaat naar een volledig casco autoverzekering, maar in principe wordt die polis alleen aangeraden voor auto’s die nieuw zijn tot een leeftijd van ongeveer 3 jaar. Wie een oudere auto heeft dan 3 jaar kan overstappen naar een beperkt casco autoverzekering, maar moet er dan wel rekening mee houden dat schade die door vandalen wordt veroorzaakt lang niet altijd voor een vergoeding van de verzekeraar in aanmerking komt.